Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zoo Jihlava rozšiřuje počet chovaných zvířat, v pátek bude otevírat expozici s vlky

V pátek 3. června bude v jihlavské zoo otevřena zcela nová expozice určená k chovu vlků, první dva budou přivezeni ze Zoo Olomouc. Na tento den je připraven i bohatý, tematicky zaměřený doprovodný program.

Slavnostní otevření vlčí expozice proběhne v 16:00 za účasti primátora města Jihlava Rudolfa Chloupka a ředitelky zoo Elišky Kubíkové.

„Do naší zoo přivezeme pro začátek dva samce vlků iberských ze Zoo Olomouc. Jedná se o loňské sourozence,“ sdělila ředitelka Zoo Jihlava a dodává: „Vlci iberští jsou nejvzácnějším evropským poddruhem vlka. Původně žili na celém Iberském poloostrově, dnes přežívají na několika málo nejodlehlejších místech. Proto bychom se do budoucna rádi zapojili do jejich chovného programu.“

Na expozici vlků navazuje i nový objekt sezónního občerstvení s možností venkovního posezení na stinné terase i ve stylově zařízené vnitřní části odkud bude možné vlky také pozorovat. Nové občerstvení by mělo přispět k dalšímu zkvalitnění a rozšíření služeb návštěvníkům zoo.

Součástí nové expozice bude i dřevěná vyhlídka určená k pozorování vlků z výšky. Pod ní se nachází prostor připomínající důl s oknem do vlčího výběhu, ale i několika důlními vozíky. Děti si budou moci dokonce vyzkoušet, jaké to je vlézt do velké vlčí nory, která je také součástí expozice. Místo by mělo odkazovat i na hornickou tradici Jihlavy a dobu, kdy se u nás vlci ve volné přírodě běžně vyskytovali.

Návštěvníci si budou moci od 14 do 16 hodin vyzkoušet kreslení s obří dvoumetrovou tužkou z Muzea rekordů a kuriozit Pelhřimov a zanechat tak stopu k otevření nové expozice. V 16:30 proběhne ukázka práce služebních psů policie ČR nazvaná „Od vlka ke psu“. Návštěvníci, kteří přijdou jako Červená Karkulka, budou mít v tento den vstup zdarma.

Foto www.petrpechac.cz | Zdroj Zoo Jihlava

Štítky Zoologická zahrada Jihlava, Zoologická zahrada Olomouc, Rudolf Chloupek, Jihlava, Iberský poloostrov, Policie České republiky, Muzeum rekordů a kuriozit, Červená karkulka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo Jihlava rozšiřuje počet chovaných zvířat, v pátek bude otevírat expozici s vlky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.