Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Deště zneprůjezdnily cyklostezku do Luk, od pondělí bude kvůli opravě uzavřena

Cyklostezky v Jihlavě podél řeky na řadě míst zaplavila po posledních vydatných deštích voda a bláto. U kynologického cvičiště pod Helenínem si odvodnění postiženého úseku vyžádá přibližně dvoutýdenní opravu.

Dlouhotrvající deště způsobily neplechu na cyklotrase č. 26 Jihlava – Třebíč – Raabs. Ta je v lokalitě zahrádek v úseku mezi Hruškovými Dvory (kynologické cvičiště) a Holovým mlýnem jen velmi těžko průjezdná. Od pondělí se tak začne opravovat a bude v tomto úseku dva týdny uzavřena uzavřena kvůli pracem na odvodnění.

U zdejších chat a zahrádek pod strmým lesním svahem je cyklostezka průjezdná jen s maximální opatrností a pro velmi otrlé cyklisty. V žádném případě se nedoporučuje průjezd pro rodiny s dětmi. Dle sdělení zahrádkářů zde již došlo k několika karambolům.  Vytvořila se zde laguna hluboká asi 20 cm plná vody a bláta. 

Objízdná trasa vede Hálkovou ulicí směrem na Helenín, následně chvíli po silnici II/602 a pak odbočíte doprava na Malý Beranov.

Plno vody a bláta je také u řeky Jihlavy ve Starých Horách u restaurace Venuše. Sem odbor dopravy jihlavského magistrátu posílá pracovníky Služeb města Jihlavy (SMJ) na odstranění bláta z cyklostezky. Čeká se na pokles vodní hladiny a do poloviny příštího týdne má být místo vyčištěno. 

Vše ovšem bude záviset na tom, jaké bude počasí. Pokud hladina řeky neklesne a místo nevyschne, není vyčištění možné. Dle sdělení prováděcí firmy SMJ, lze bláto odstranit, jen když alespoň částečně vyschne. V tomto místě se jedná o opakující se problém vždy, když je vyšší hladina vody. Místo je ale snadno objízdné přes silnici po mostě.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky cyklostezka, oprava, deště, Jihlava, Helenín, Třebíč, Malý Beranov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deště zneprůjezdnily cyklostezku do Luk, od pondělí bude kvůli opravě uzavřena | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.