Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vysočina začne vybírat firmu na přístavbu krajského úřadu. Vyjde na víc než 300 milionů

Kraj Vysočina začne vybírat firmu, která postaví další budovu pro krajský úřad. Do jednoho areálu by se pak měla přesunout detašovaná pracoviště kraje i některé jeho příspěvkové organizace. O zahájení zadávacího řízení na stavební práce s předpokládanou hodnotou za víc než 300 milionů korun rozhodla krajská rada. Zahájení stavby bude záviset na průběhu řízení. Novinářům to řekl hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD).

Pokud všechno půjde dobře, mohla by být podle hejtmana nová krajská budova s označením "E" hotová v roce 2022. „Nemělo by to být dramaticky složité," uvedl Jiří Běhounek. Dodal, že kraj by pak mohl opustit místa, která si pronajímá jinde ve městě nebo i krajské prostory, jež by bylo možné prodat.

Kvůli letošnímu poklesu příjmů z daní způsobenému koronavirovou krizí kraj zatím plánované investiční akce nerušil. „Tento projekt je schválený, nemyslím si, že by měl být zastaven," uvedl Běhounek.

Kraj má 490 zaměstnanců. Místo pro novou budovu má u svého sídla, na roku ulic Žižkova a Ke Skalce. „Měla by to sloužit pro potřeby krajského úřadu a dalších orgánů kraje," uvedl ředitel krajského úřadu Zdeněk Kadlec. Do sídla kraje by se měly přestěhovat i některé krajské organizace, například Projektová kancelář Kraje Vysočina, Vysočina Tourism nebo Vysočina Education.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky stavby, správa, Vysočina, úřad, Kraj Vysočina, krajský úřad, Jiří Běhounek, ČSSD, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina začne vybírat firmu na přístavbu krajského úřadu. Vyjde na víc než 300 milionů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.