Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Od pondělí bude na fotbalových zápasech povoleno 2500 lidí

Od pondělí bude na fotbalových zápasech povolena přítomnost 2500 lidí místo dosavadního limitu 500 osob, který platil pro všechny sportovní akce. O dalším uvolnění vládních opatření proti šíření covidu-19 informovalo ministerstvo zdravotnictví.

Stadiony budou muset mít stavebně oddělené sektory s maximální kapacitou 500 lidí a vlastním vstupem zvenčí. Mezi jednotlivými sektory bude zakázáno přecházet. Diváci na tribunách budou smět sedět jen v každé druhé řadě a od ostatních osob je bude muset oddělovat minimálně jedno prázdné sedadlo.

V pondělí jsou na programu tři zápasy druhé fotbalové ligy a ve středu dvě semifinále domácího poháru Olomouc - Liberec a Sparta - Plzeň. Nejvyšší soutěž poté o víkendu odstartuje nadstavbovou část.

Sezona nejvyšší soutěže se po více než dvouměsíční koronavirové pauze rozběhla 23. května dohrávkou 23. kola mezi Teplicemi a Libercem, kde mohlo být na stadionu pouze 150 osob včetně hráčů, realizačních týmů a rozhodčích.

Krátce poté byl zvýšen limit na 300 lidí a od pondělí smělo být na utkáních maximálně 500 osob. Do této kvóty už se většině prvoligových klubů vešli fanoušci, převážně z řad držitelů permanentek, ultras nebo sponzorů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jaroslav Appletauer

Štítky sport, fotbal, koronavirus, první, druhá, diváci, fotbalový zápas, FC Slovan Liberec, SK Sigma Olomouc, AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň, FK Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí bude na fotbalových zápasech povoleno 2500 lidí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.