Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jihlavský Bosch Diesel sklízel úspěchy na vyhlašování společensky odpovědných firem

PR článek

Kraj Vysočina vyhlásil popáté Cenu hejtmana Kraje Vysočina za společenskou zodpovědnost. Mezi podniky s nejlepšími výsledky patří i jihlavská firma Bosch Diesel, s.r.o.

Kraj Vysočina každoročně oceňuje regionální firmy a organizace za jejich aktivity v oblasti společenské odpovědnosti (CSR). Do letošního pátého ročníku soutěže se přihlásilo celkem 33 organizací ze soukromého i veřejného sektoru.

Odborná porota ocenila v každé ze šesti kategorií tři organizace s nejvyšším počtem bodů. Mezi tři oceněné organizace v kategorii zaměstnavatelů s 251 a více zaměstnanci patří letos i jihlavský závod firmy Bosch.

Bosch v Jihlavě klade dlouhodobě důraz na přejímání společenské zodpovědnosti

Společenská zodpovědnost má u společnosti Bosch dlouholetou tradici a výrazně ovlivňuje i celofiremní podnikatelskou kulturu. Koncept společenské zodpovědnosti společnosti Bosch zahrnuje pět následujících oblastí: právní a ekonomickou zodpovědnost, etickou zodpovědnost, zodpovědný přístup k životnímu prostředí a zodpovědné dárcovství.

Od svého vzniku v roce 1993 podpořil jihlavský Bosch na více jak šest set veřejně prospěšných organizací a občanských sdružení z Kraje Vysočina. V rámci konceptu společenské zodpovědnosti jsou jihlavským Boschem dlouhodobě podporovány mimo jiné i projekty města Jihlavy a Kraje Vysočina.

Podpora místních veřejně prospěšných společností, škol i nemocnic

Trvalou podporu a spolupráci s Krajem Vysočina potvrdil i technický ředitel BOSCH DIESEL s.r.o. Rajendra Basavaraju: „K dlouhodobým programům podpory Kraje Vysočina patří zvyšování úrovně kvalifikace pracovních sil na Vysočině a s ní spojená podpora technického vzdělávání dětí a mládeže. Za všechny dílčí projekty uveďme například projekt technické soutěže „ Stavíme z Merkuru“, „Lego Robot“ či „Grand Prix Kaipan“. Jako největší zaměstnavatel a investor Kraje Vysočina podporujeme řadu škol a nemocnic. Charitativní akce „Bosch Svařák“, „Novoroční koncert“ a „Bosch ples“ se staly pevnou součástí společenského dění na Vysočině. Věnování výnosů z těchto akcí na podporu neziskového sektoru jasně dokládají, že firma Bosch bere na Vysočině svoji společenskou zodpovědnost vážně. Udělení Ceny Hejtmana Kraje Vysočina za společenskou zodpovědnost si velmi vážíme. Ocenění nás utvrzuje, že jdeme správným směrem.“

Oceněn přínos firmy Bosch pro český průmysl

K získání ceny pogratuloval firmě náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku Martin Kukla: „Jsem rád, že Kraj Vysočina našel ve firmě BOSCH DIESEL s.r.o. velmi spolehlivého partnera. Řada konkrétních příkladů podpory v oblasti technického vzdělávání, zdravotnictví a výše investic do zdejšího závodu a pracovních míst jasně dokládají společensky zodpovědný přístup firmy. BOSCH DIESEL s.r.o. je jedním z klíčových podniků nejen na Vysočině, ale i v rámci celého českého průmyslu.“

Bosch jako prorodinně orientovaná firma

Další součástí konceptu společenské zodpovědnosti je přebírání sociální zodpovědnosti za své zaměstnance. Bosch v Jihlavě například trvale pracuje na zlepšování podmínek umožňujících zaměstnancům co nejlépe skloubit pracovní a rodinný život. Vedle řady personálních nástrojů, jako například práce na zkrácený úvazek, práce z domova, či flexibilních pracovních modelů mohou zaměstnanci firmy navíc od roku 2019 díky spolupráci firmy s městem Jihlavou využívat i nově zřízené mateřské školy Bystrouška s nepřetržitým provozem v jihlavské části Na Dolech. V ní má firma rezervovanou část kapacity pro děti svých zaměstnanců, Na oplátku se firma zavázala podporovat po dobu deseti let vzdělávací programy a vybavení školky každoroční částkou ve výši 1 milion korun.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Bosch Diesel, vyhlašování, úspěch, Kraj Vysočina, Robert Bosch GmbH, Jihlava, projekt, Martin Kukla, Grand Prix

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský Bosch Diesel sklízel úspěchy na vyhlašování společensky odpovědných firem | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.