Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Dostavbu nemocnice v Jihlavě doplní parkovací dům. Místo tam najde až 400 řidičů

Kraj Vysočina připravuje dostavbu nemocničního areálu v Jihlavě. Kromě pavilonu rehabilitační, následné a geriatrické péče chce postavit i parkovací dům a celý areál propojit spojovacími chodbami. Odhadované náklady jsou takřka 1,2 miliardy korun. Stavět by se mohlo začít po dokončení projektu v roce 2022 nebo 2023. Novinářům to dnes řekl hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD).

„Původním záměrem bylo stavět jen nový pavilon a propojovací chodby. Teď je tam i parkovací dům, protože se ukazuje, že je to nejefektivnější," řekl Jiří Běhounek. Se stavbou parkovacího domu se počítá také u nemocnice v Třebíči.

Lidé v Třebíči budou moci využívat nový parkovací dům. Snad už v roce 2023

Nedostatečné parkovací kapacity areálu Nemocnice Třebíč bude Kraj Vysočina řešit výstavbou nového parkovacího domu. Ten bude sloužit nejen klientům, zaměstnancům a návštěvníkům zdravotního zařízení, ale jeho umístění umožní nabídnout kapacity...

Náklady na nový pavilon jsou asi 656 milionů korun. Stavba by ale zabrala podstatnou část parkovacích ploch v nemocnici, proto se začalo uvažovat i o pětipodlažním parkovacím domě s místem pro 400 aut. Náklady na něj přesáhnou odhadem 300 milionů korun. Protože Nemocnice Jihlava postavená v 60. letech minulého století je poměrně rozlehlá, další desítky milionů jsou určené na stavbu koridorů zkracujících cestu pěším.

Podle mluvčí nemocnice Moniky Zachrlové bude nový pavilon druhým křídlem zamýšleného domova pro seniory, který by se měl v areálu nemocnice začít stavět ještě letos.

Nový domov pro seniory čeká na stavební povolení. Stát bude v blízkosti jihlavské nemocnice

Až 126 seniorů především s diagnózou Alzheimerovy choroby by mohl ubytovat nový domov v krajské Jihlavě, a to už v roce 2022. Tento projekt je v současné době ve fázi vyřizování potřebného stavebního povolení.

„Do nového pavilonu by měla být přestěhovaná naše současná léčebna dlouhodobě nemocných a také oční oddělení," řekla Monika Zachrlová. Pavilon nabídne i rozšířenou paliativní péči. Bude mít 134 lůžek, 24 vyšetřoven a dva operační sály. Jeho součástí má být i hemodialýza s 20 křesly.

Štítky správa, stavby, nemocnice, parkování, dům, pavilon, Kraj Vysočina, Lékárenský komplex Jihlava, Jiří Běhounek, ČSSD, Jihlava, Nemocnice Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dostavbu nemocnice v Jihlavě doplní parkovací dům. Místo tam najde až 400 řidičů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.