Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Nasvícené Dukovany jako symbol poděkování za pomoc v nelehké koronavirové době

Hodně netradiční pohled na jadernou elektrárnu Dukovany se včera večer naskytl všem v jejím okolí. Na chladicích věžích se totiž v rámci projektu Světlem proti viru objevil motiv srdce s červeným křížem, který má symbolizovat poděkování všem, kteří v této nelehké době pomáhali a pomáhají druhým.

Světlená instalace pochází z dílny jihomoravské skupiny tvůrců Visualove, kteří chtěli tímto způsobem poděkovat všem zdravotníkům, hasičům, policistům a všem dalším lidem, kteří přispívají k zvládnutí pandemie. Zároveň jde o výzvu k trpělivosti a opatrnosti v těchto dnech.

„Spolupráce s Visualove byla naprosto skvělá a organizace bezproblémová, kromě našeho povolení si vše obstarali sami. Do budoucna se nebráníme ani další spolupráci,“ pochvaluje si Jana Štefánková, specialistka komunikace ve společnosti ČEZ, v reakci na redakční dotaz. 

Dvě chladicí věže s netradičnám motivem se rozsvítily v pondělí přibližně o půl deváté večer, přihlížející se mohli kochat až do deseti hodin. Při svícení byla využita výkonná výbojková a LED svítidla.

Symbol srdce s červeným křížem přestavuje lásku, odvahu, statečnost a bojovnost a je inspirován symbolem Českého červeného kříže, který projektu poskytl svoji záštitu. „Promítáme tento mezinárodní symbol na různé budovy a instituce, které musely kvůli této koronavirové situaci uzavřít svůj provoz nebo ho dočasně přerušit,“ dodává Okleštěk.

„Symbol přestavuje lásku, odvahu, statečnost a bojovnost. Symbolicky se motiv objevil na uzavřených budovách, které musely svůj provoz uzavřít nebo ho dočasně přerušit,“ dodává Michal Okleštěk, jeden z organizátorů projektu Světlem proti viru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Sucharda

Štítky Dukovany, jaderná elektrárna, Visualove, projekce, poděkování, koronavirus, projekt, ČEZ, Český červený kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nasvícené Dukovany jako symbol poděkování za pomoc v nelehké koronavirové době | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.