V pátek 13. května se v Jihlavě na rohu ulic Škrétova a Husova otevře nová cukrárna. Na tom by možná nebylo tolik zajímavého, kdyby se nespecializovala na tzv. raw sladkosti, které se připravují bez tepelné úpravy.
Raw jídlo není uvařeno ani jinak tepelně upraveno nad teplotu 42 °C. Příprava probíhá mixováním, klíčením, popř. vysoušením do této teploty. Všechny tyto procesy dokážou připravit pokrmy, které na první pohled vypadají jako ty, na které jste zvyklí z tradiční kuchyně.
„Raw dorty a další zákusky nelze ničím ošidit ani nijak chemicky upravit,“ upřesňuje Lukáš Kalný, vedoucí jihlavské cukrárny Sweet Secret of Raw. Nepoužívá se mouka, cukr, mléko ani vejce, což může být zajímavé například pro celiaky a osoby trpící laktózovou intolerancí.
„Nevěřili byste, jak výborný a navíc zdravý dezert je možné připravit,“ zve k ochutnání svých dobrot Lukáš Kalný.
Dveře netradiční cukrárny se otevírají v pátek 13. května v 16 hodin.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.