Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 26. listopadu 2024  |  Svátek má Artur
Bez reklam

Milovníci sladkého, zbystřete! Dnes se v Jihlavě otevírá raw cukrárna se zdravým mlsáním

V pátek 13. května se v Jihlavě na rohu ulic Škrétova a Husova otevře nová cukrárna. Na tom by možná nebylo tolik zajímavého, kdyby se nespecializovala na tzv. raw sladkosti, které se připravují bez tepelné úpravy.

Raw jídlo není uvařeno ani jinak tepelně upraveno nad teplotu 42 °C. Příprava probíhá mixováním, klíčením, popř. vysoušením do této teploty. Všechny tyto procesy dokážou připravit pokrmy, které na první pohled vypadají jako ty, na které jste zvyklí z tradiční kuchyně.

„Raw dorty a další zákusky nelze ničím ošidit ani nijak chemicky upravit,“ upřesňuje Lukáš Kalný, vedoucí jihlavské cukrárny Sweet Secret of Raw. Nepoužívá se mouka, cukr, mléko ani vejce, což může být zajímavé například pro celiaky a osoby trpící laktózovou intolerancí. 

„Nevěřili byste, jak výborný a navíc zdravý dezert je možné připravit,“ zve k ochutnání svých dobrot Lukáš Kalný.

Dveře netradiční cukrárny se otevírají v pátek 13. května v 16 hodin.

Foto Sweet Secret of Raw | Zdroj Sweet Secret of Raw

Štítky cukrárna, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milovníci sladkého, zbystřete! Dnes se v Jihlavě otevírá raw cukrárna se zdravým mlsáním | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.