Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Pod pokličku včelích úlů budou moci nově nahlédnout návštěvníci jihlavské zoo

Zoologická zahrada v Jihlavě si pro své návštěvníky nachystala další novinku. U příležitosti Mezinárodního dne včelařství bude v pátek 20. května otevřena nová návštěvnická část nazvaná Údolí včel. K otevření této nové části proběhne v 15 hodin malý ceremoniál.

Program pro malé i velké návštěvníky nazvaný „Co tu lítá? Údolí včel Vás vítá“ bude probíhat od 14 do 15 hodin. „Jeho součástí bude dílna pro děti s tvořením ze včelího vosku, včelí tanečky, ukázky včelařského náčiní nebo ochutnávka medu, kde bude moci každý porovnat rozdíl třeba mezi pampeliškovým a včelím medem,“ láká Martin Maláč, mluvčí jihlavské zoo.

Hned dvakrát, a to v 11 a ve 14 hodin, budou k vidění ukázky práce včelaře. Návštěvníci se mohou těšit na opravdu blízké setkání se včelami.

„Otevřením včelařské expozice se mi trochu splnil sen,“ přiznává ředitelka Zoo Jihlava Eliška Kubíková jeden z důvodů pro netradičně zaměřenou expozici v zoo. „Každé malé dítě ví, jak vypadá včela i jak vypadá úl, ale co se děje uvnitř úlu a jak celé včelstvo vůbec funguje, na to již většina lidí nedokáže odpovědět. My bychom rádi novou expozicí návštěvníkům pomohli toto tajemství poodhalit, třeba i tím, že budou moci nahlédnout dovnitř proskleného úlu nebo pozorovat letící včely z bezprostřední blízkosti,“ uzavírá ředitelka Kubíková.

Foto pixabay.com

Štítky včela, Jihlava, zoologická zahrada, včelí úl, poklice, Zoologická zahrada Jihlava, včelařství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod pokličku včelích úlů budou moci nově nahlédnout návštěvníci jihlavské zoo | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.