Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Koronavirus se dostává i do hudebního světa. Jaké písničky vznikly na téma COVID-19?

Čas strávený doma místo na koncertech se rozhodli někteří čeští umělci využít efektivně. Pustili se do psaní písní, a jaké jiné téma mohli zvolit než to, které rezonuje celou společností. Koronavirus.

Mirai – Dej si roušku

Do osvěty k nošení roušek se pustila kapela Mirai, která nahrála spolu s Nikol Štíbrovou píseň „Dej si roušku“. Vznikl rovnou i videoklip, do kterého se zapojily i další české celebrity. Ze songu se během pár dní stal hit a na Youtube už má přes 800 tisíc shlédnutí. Tak se nestyďte a dejte si roušku, chrání totiž mě, i tebe.

Pokáč – Jak na koronavirus

I český písničkář Pokáč si téma koronaviru nenechal ujít. Dal dohromady několik doporučení, jak by se měli lidé v této době chovat a jaká pravidla by se měla dodržovat. To vše v chytlavém refrénu a poučné sloce.

MC Adolfeen – Korona firus

Do tvorby se pustil i pravděpodobně jediný rapující delfín na Zemi. MC Adolfeen se s tématem koronaviru popasoval po svém. Je mu to úplně jedno a kašle na Korona firus.

VOXEL – Korona song

V hodně podobném stylu jako Pokáč se do psaní pustil i Voxel. Jednoduchá píseň, chytlavá melodie, pár vtipů a song je na světě. 

Kapitán Demo – Kdo to má? 

Bylo by divné, kdyby v této situaci Kapitán Demo mlčel. Ve spojení s dětským seriálem „Byl jednou jeden život“ vznikl song „Kdo to má“. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto repro Youtube / Mirai

Štítky koronavirus, vir, České Budějovice, hudba, COVID-19, rouška, Pokáč, Mirai, Nikol Štíbrová, koncert, YouTube, Jiří Burian

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirus se dostává i do hudebního světa. Jaké písničky vznikly na téma COVID-19? | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.