Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak založení firmy změní váš život?

PR článek

V životě se každý někdy dostane do momentu, kdy potřebuje udělat nějakou změnu, vypadnout z každodenního stereotypu. Často se jedná o změnu pracovní, kdy dá člověk z bezprostředního popudu výpověď a pak teprve začne přemýšlet, co dál. Konečně založit firmu a začít podnikat?

Řada lidí se však obává, co přinese nebo naopak vezme podnikání z jejich života, na co si budou muset zvyknout. Níže si proto v několika bodech rozebereme některé důsledky založení firmy.

Finance

Největším strašákem, který často odrazuje od podnikání, je finanční stránka věci.  Mnohdy mají lidé pocit, že rozjet úspěšné podnikání vyžaduje vysoký vstupní kapitál, což rozhodně nemusí být pravidlem. Novelou notářského tarifu od poloviny roku 2016 výrazně zlevnilo založení s.r.o. s nejzákladnější strukturou a už dávno není povinné vytvářet dvousettisícový základní kapitál. Jediný společník může vlastnit s.r.o., jehož základní kapitál bude pouhá 1,- Kč. Navíc s pomocí odborné agentury může být založení firmy otázkou několika dní. Více peněz bude potřeba až následně na to, abyste byznys rozhýbali.

Čas

Jestli jste zvyklí pracovat od devíti do pěti s tím, že v 17:01 už startujete auto, budete střetem s realitou podnikání asi nepříjemně překvapeni. Na jednu stranu neřešíte, jestli jdete pozdě do práce, a dovolenou si můžete udělat kdykoliv, na druhou stranu ale trh nebere ohledy na to, že jste unavení nebo že je víkend. Vždy je to samozřejmě o tom, jak si to nastavíte, minimálně v začátcích je však potřeba počítat s tím, že prací pravděpodobně strávíte více času, než jste byli dosud zvyklí.

Zodpovědnost

Chcete-li začít podnikat, je třeba si hned zkraje nalít čistého vína a odpovědět si na otázku, zda jste schopni pracovat, když vás nikdo nekontroluje a nikdo na vás nedohlíží. Všichni víme, jak je snadné prosedět celé odpoledne u Facebooku nebo YouTube. Vaše zákazníky nebo obchodní partnery ale výmluvy zajímat nebudou. Pokud jste naopak králi seznamů a to-do-listů, budete ve svém živlu.

Riziko

Posledním aspektem, který začínající podnikatele často trápí, je obava z dluhů, platební neschopnosti a případných exekucí nebo insolvence. Každé podnikání s sebou samozřejmě přináší určitá rizika, ale zodpovědným přístupem a promyšlenými kroky lze nebezpečí finančních a jiných potíží výrazně minimalizovat. Dalším krokem, jak oddálit možné problémy, je založit si pro své podnikání společnost (nejčastěji obyčejné s.r.o.), která bude v obchodních vztazích smluvní stranou namísto vás jako fyzické osoby. Případné kompilace pak půjdou primárně za společností a vy můžete mít klidné spaní. Neznamená to sice, že můžete podléhat rozmařilým nápadům a nepřemýšlet nad důsledky, založení firmy vám však přinese potřebnou oporu a odstup při důležitých rozhodnutích.

Ohodnoť článek

Štítky podnikání, Facebook, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak založení firmy změní váš život? | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.