Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ministryně Dostálová dnes v Jihlavě prezentovala nový stavební zákon

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová přijela ve čtvrtek 27. února prezentovat pracovníkům ze stavebního úřadu takzvanou rekodifikaci stavebního práva. Návrh nového stavebního zákona bude vládě předložen na konci března a platit by měl od jara příštího roku.

Ministerstvo si dává v novém zákoně za cíl, aby občané měli možnost získat povolení k realizaci stavby do jednoho roku od podání žádosti. Předpokládá se také integrace dosavadních samostatných procesů, jako je například vydávání závazných stanovisek, územního rozhodnutí nebo stavebního povolení.

Nový zákon však odborná veřejnost kritizuje, kladně se k němu nestaví ani jihlavská primátorka: „Ne na všem se s ministryní shodneme, přesto jsem ráda, že zde můžeme být, ptát se a o problémech diskutovat," uvedla Karolína Koubová.

Kritika se často týká nedostatečné přípravy zákona, při které se neprojednaly všechny odborné připomínky. K tomu se vyjádřila ministryně na tiskovém briefingu při semináři: „Nemám představu, jestli je vypořádáme úplně, protože tam jsou protichůdné názory. Jeden chce tohle, druhý chce něco úplně jiného. My budeme mít během března ještě slaďovací schůzky, abychom možná mohli nacházet mezi těmi dvěma tábory nějaké kompromisy,“ doplnila Klára Dostálová.

Ohodnoť článek

Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky stavební zákon, ministryně, Klára Dostálová, Jihlava, Karolína Koubová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministryně Dostálová dnes v Jihlavě prezentovala nový stavební zákon | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.