Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Veřejná sbírka na stavbu arény je již spuštěna. Jde hlavně o symboliku, říká radní Beke

Každý může novou multifunkční arénu považovat tak trochu jako svoji. Město Jihlava totiž včera spustilo veřejnou sbírku a zveřejnilo transparentní účet, kam může libovolnou částkou stavbu podpořit i široká veřejnost.

Kdokoli může poslat libovolnou finanční částku na podporu výstavby Horácké multifunkční arény (HMA). „Jde o velkou stavbu, kde každá koruna pomůže. Není to Národní divadlo, ale svým významem by pro kraj a Jihlavu být mohlo. Podpořit nás můžete jako fyzická osoba i jako právnická osoba,“ říká David Beke, manažer Horácké multifuknční arény a radní Jihlavy. „Než o konrétní peníze jde spíše o psychologický a symbolický efekt jako souhlas se stavbou,“ dodal dnes na tiskové konferenci.

Křeslo za odměnu v nové Horácké aréně? Jihlava na její stavbu zřizuje transparentní účet

Jihlavská radnice zřizuje transparentní účet, pomocí kterého bude moci veřejnost sledovat externí financování Horácké multifunkční arény (HMA), jež za několik let vyroste v krajském městě. Každý navíc prostřednictvím tohoto účtu může libovolnou...

Přispívat lze pravidelně i jednorázově. Všechny příspěvky budou na konci sbírky sečteny a dárci budou navždy spojeni s výstavbou haly. Na základě výše příspěvku město vyjádří poděkování ve formě určité formy prezentace, která bude odpovídat výši příspěvku. Zvažuje se umístění jména dárce na sedačky v hale, pamětní listy, prezentaci větších dárců na video plochách haly po jejím dokončení, až například po zanesení všech dárců do schránky v hale pro další generace. 

„Konkrétní informace k formám poděkování představí město koncem dubna po dokončení finální studie stavby, kdy bude jasná podoba arény i jejího vybavení,“ upřesnil mluvčí města Jihlavy Radovan Daněk s tím, že přispívat lze formou trvalých příkazů i zasláním jednorázových částek. Praktické je podle jeho slov také využití  QR kódů pro rychlou platbu, více ZDE.

Číslo transparentního účtu u České spořitelny je: 8487482/0800, k nahlédnutí ZDE.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlava | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, Česká spořitelna, veřejná sbírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veřejná sbírka na stavbu arény je již spuštěna. Jde hlavně o symboliku, říká radní Beke | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.