Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihlava schválila dotační program pro prevenci kriminality. Město uvolní až čtvrt milionu

Až 250 tisíc korun uvolní jihlavská radnice na program pro prevenci kriminality. Rozhodla o tom Rada města Jihlavy. Důvodem přerozdělování dotací na programy prevence kriminality je nutnost zachování a rozšíření potřebné sítě poskytovatelů činností v oblasti prevence kriminality. Podpora rozvoje činností v oblasti prevence kriminality bude v souladu s Plánem prevence kriminality na roky 2020 – 2021, v návaznosti na Strategii prevence kriminality ČR.

 „Předpokládaný celkový objem peněžních prostředků vyčleněných v rozpočtu města na podporu tohoto programu na rok 2020 je 250 tisíc korun. Žadatel podle programu může žádat v maximální výši 100% celkových uznatelných nákladů projektu, a maximální výši 50 tisíc korun,“ vysvětlil Daniel Škarka, uvolněný radní města Jihlavy pro sociální oblast.

Dotace bude podle jeho slov poskytována účelově, na neinvestiční náklady na základě uzavřené Smlouvyv níž budou stanoveny podmínky čerpání, termíny uvolňování finančních prostředků i způsob a termín závěrečného vyúčtování.

„Žádosti budou formálně kontrolovány na odboru sociálních věcí a hodnotit je bude Komise pro bezpečnost a prevenci kriminality. Ta následně doporučí či nedoporučí Radě města Jihlavy požadovanou dotaci ke schválení,“ doplnil Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky kriminalita, program, dotace, radnice, prevence kriminality, Jihlava, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava schválila dotační program pro prevenci kriminality. Město uvolní až čtvrt milionu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.