Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dobrovolníci na jaře opět uklidí Vysočinu. Přihlášky se podávají do konce února

Také během letošního dubna vyrazí dobrovolníci na jarní úklid přírody. Osvětová akce s názvem Čistá Vysočina se bude konat již po dvanácté. Všichni ti, kteří chtějí přispět ke zkrášlení našeho kraje, se už nyní mohou přihlašovat prostřednictvím elektronického formuláře na krajském webu.

 „Čistá Vysočina je již tradiční akce a probíhá po celém kraji. Na sběru odpadků se podílejí obce, neziskové organizace, školy, firmy ale i skupiny jednotlivců. Pro letošek jsme připravili několik novinek, například nově si mohou školy a školky, ale i ostatní skupiny, požádat také o dětské reflexní vesty. Děkujeme všem, kteří se k nám připojí a pomohou ke zkrášlení prostředí, ve kterém společně žijeme,“ uvedl Martin Hyský, politik projektu Zdravý Kraj Vysočina a místní Agenda 21. Sběr odpadků probíhá především v okolí silnic na Vysočině a na veřejných prostranstvích v obcích a městech. 

Čistá Vysočina je realizována v rámci projektu Zdravý Kraj Vysočina a MA21. Více informací najdou zájemci zde

Na webu je k dispozici i přihlašovací formulář, který je nutné pro zapojení do akce vyplnit, a také aktuální mapa znázorňující již nahlášené lokality a komunikace.

Letošní Čista Vysočina je naplánována v termínu od 6. do 19. dubna a je spojena s kampaní Den Země, který celosvětově připadá na 22. dubna. Od roku 2016 se akce zúčastnilo aktivně vždy přes 22 tisíc dobrovolníků a bylo sebráno mezi 73 a 104 tunami odpadků.

Pytle na odpadky zdarma 

Přihlašování je možné od 1. ledna do 29. února 2020. Registrovaní účastníci obdrží zdarma pytle na odpadky, a to průhledné na plasty a černé na ostatní komunální odpad). Dále je důležité dodat, že odpadky se třídí a nechávají se v zavázaných pytlích vedle komunikací.

Svoz sebraného odpadu u silnic I., II. a III. třídy mimo obec zajistí zdarma Krajská správa a údržba silnic Vysočiny.

V případě úklidu přímo v obcích a městech budou poskytnuty pouze pytle a účastníci si musí zajistit odvoz odpadků s firmou, která v místě provádí svoz odpadu. Sběr a svoz odpadu z ostatních ploch je nutné konzultovat s jejich vlastníkem.

Ohodnoť článek

Foto Kraj Vysočina

Štítky Čistá Vysočina, příroda, úklid, odpadky, Kraj Vysočina, odpad, silnice, Martin Hyský, Den Země

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolníci na jaře opět uklidí Vysočinu. Přihlášky se podávají do konce února | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.