Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na jihlavském náměstí se tiše protestovalo proti zabíjení kaprů na Vánoce

Na Masarykově náměstí dnes členové a příznivci spolku Zvířata nejíme tichým protestem upozorňovali na kruté zacházení a zbytečné zabíjení kaprů na Vánoce. V rámci akce Tiché uličky pro kapry si zalepili ústa páskou a o svém názoru informovali prostřednictvím bannerů a letáků.

Akce Tiché uličky pro kapry probíhá na celkem šestnácti místech v České republice, na Vysočině kromě Jihlavy také v Třebíči. Od 10 hodin šestice mladých lidí s přelepenými ústy vystavilo se ve středu Masarykova náměstí transparenty s nápisy, které podporují jejich názor na jednu z vánočních tradic - zabíjení kaprů.

„Cílem akce je poukázat na kruté zacházení a zbytečné zabíjení kaprů, bytostí toužící po životě,“ popisují motiv organizátoři ze spolku Zvířata nejíme. „Vánoce bývají označovány jako svátky míru, což jde v rozporu se štědrovečerní večeří, a jako spoustu tradic, které nedávají smysl, i tento morálně neobhajitelný zvyk můžeme postupně ukončit.“

Protest se nesl v klidném duchu a to téměř beze slov. Černá páska na ústech protestujících symbolizovat fakt, že ryby nemohou křičet o život a vyjádřit tak svoji bolest. Transparenty pak obsahovaly hesla jako Ryba cítí bolest stejně jako všechny živočišné druhy, Ryba je kámoš, ne žrádlo, nebo Nejím mrtvá zvířata.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Tiché uličky pro kapry, kapr, protest, Vánoce, Česko, Kraj Vysočina, Jihlava, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihlavském náměstí se tiše protestovalo proti zabíjení kaprů na Vánoce | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.