Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Krajský úřad po roce oživily Barevné Vánoce. Nejrychleji zmizelo cukroví a teplý punč

Tradičně před koncem roku, v době adventní, pořádá Kraj Vysočina ve svém sídle v Jihlavě oblíbenou akci pro veřejnost nazvanou Barevné Vánoce. Ty letošní připadly na čtvrtek 5. prosince. Vánoční zboží, dekorace a dobroty nabízelo během celého dne více než šedesát organizací.

„Našimi věrnými hosty jsou domovy pro seniory, dětské domovy, charity, střední školy, charitativní organizace a ústavy sociální péče. Celkem akci zajišťovalo dvě stě lidí,“ informovala Eva Neuwirthová z tiskového oddělení Kraje Vysočina. Kraj Vysočina pořádá Barevné Vánoce od roku 2005.

Ani tentokrát nechyběly keramické ozdoby, ručně vyráběné šperky, prostírání a svíčky, dřevěné i látkové hračky nebo andělíčci z nejrůznějších materiálů. Tradičně nejdelší fronta byla opět u stolků, kde se balily na místě zakoupené i vlastní donesené dárky, a také u fotokoutku s vánoční tematikou.

Pomoc dětským domovům 

Nejrychleji vyprodáno bylo u organizací nabízejících něco na zub – cukroví, vánočky, zabijačkové pochoutky, poctivý guláš, teplý punč, palačinky. „Barevné Vánoce jsou vždy příležitostí, kdy můžeme obdarovat naše krajské dětské domovy. Také letos jsme pro ně připravili peněžní šeky, které mohou využít podle vlastních potřeb,“ doplnil náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

Svou vánoční ozdobu na krajský vánoční stromeček přidali i jednotliví členové Rady Kraje Vysočina včetně hejtmana Jiřího Běhounka.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Barevné Vánoce, krajský úřad, advent, Vánoce, Kraj Vysočina, Jihlava, dětský domov, Vladimír Novotný, Jiří Běhounek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský úřad po roce oživily Barevné Vánoce. Nejrychleji zmizelo cukroví a teplý punč | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.