Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Společnost

Jihlavští hasiči slaví sto let, nad požární ochranou Jihlavané přemýšleli od roku 1353

Sto let si letos připomíná SDH Jihlava, což je první jihlavský hasičský sbor, který dnes kromě profesionálních hasičů doplňují také dobrovolníci z Bedřichova.

Potravinová banka Vysočina loni přerozdělila 661 tun zboží. Přibylo hlavně darovaného ovoce a zeleniny

Potravinová banka Vysočina loni přerozdělila 661 tun jídla a jiného zboží, zhruba o polovinu větší množství než v předchozím roce. Přibylo hlavně darovaného ovoce a zeleniny, protože začala spolupracovat s velkou firmou, která ovocem a zeleninou...

Ve věku 75 let zemřel po dlouhé nemoci poslanec SPD Jaroslav Bašta

Ve věku 75 let zemřel po dlouhé nemoci poslanec SPD a kandidát na prezidenta v roce 2023 Jaroslav Bašta. ČTK to dnes sdělila mluvčí hnutí Barbora Šťastná. Podle informací médií z konce loňského května byl Bašta v nemocnici ve vážném stavu, zhruba...

Velmi teplou sobotu za sebou má celá Vysočina. Na řadě míst padly letité teplotní rekordy. Vysoko se má rtuť teploměru vyšplhat také v neděli.

ANKETA: Nadáváte za volantem? Podle průzkumu je nejoblíbenější nadávkou českých řidičů slůvko na D

Až 80 procent českých řidičů si za volantem zanadává. Ukázal to průzkum společnosti Nexbase, která se zabývá výrobou autokamer. Nejpopulárnější nadávkou je skoro u poloviny dotázaných slovo „deb*l“, v těsném závěsu je povzdechnutí „ty vole“,...

Zájem o letní tábory je letos na Vysočině velký, někde mají už na začátku dubna úplně plno

Zájem o letní dětské tábory je na Vysočině velký. Někteří organizátoři zvažují, že nabídku ještě rozšíří. Ceny jsou několik tisíc a zájem je především o příměstské tábory, tam už může být úplně plno.

Dostanete mnohem více než peníze. Soutěž Vesnice roku stále ještě přijímá přihlášky

Blíží se další ročník soutěže Vesnice roku. Zájemci z obcí, které se letos chtějí zúčastnit, za sebou mají seminář, který se konal v Nové Vsi u Nového Města na Moravě, loňské Vesnici Kraje Vysočina.

Víkend jedinečných slev v Cityparku Jihlava. Na prvních 150 zákazníků čeká odměna

Od pátku 12. dubna do pondělí 15. dubna 2024 se můžete v Cityparku Jihlava těšit na několik desítek slevových akcí najednou. Navíc prvních 150 nakupujících čeká v sobotu 13. dubna odměna v podobě dárkové karty Citypark v hodnotě 500 Kč.

Jihlavská zoologická zahrada se chlubí novými mláďaty, jsou to dvoje čtyřčata z Austrálie

Jaro o sobě dává vědět a do zoologické zahrady láká tisíce lidí. O Velikonocích byla dokonce rekordní návštěvnost. Veřejnost se nyní může těšit, že uvidí nová čtyřčata. A to dokonce dvakrát.

Ušetřete letos na letenkách. Máme pro vás tipy, jak na to

Rádi byste v létě konečně navštívili vysněnou destinaci, ale bojíte se, že zruinujete svou peněženku? Dost možná zbytečně! Cestovat je možné i za přijatelné ceny – stačí včas zvolit vhodnou strategii. Obzvlášť důležité je to při nákupu letenek,...

Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.