Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Společnost

Tip na výlet: Vzpomínka na Foglara. Legendární Sluneční zátoka nás dovede o 100 let zpátky

Kdo má rád dílo českého spisovatele Jaroslava Foglara, pak by se měl určitě vypravit do Sluneční zátoky. Tu najdeme při trati posázavského pacifiku Světlá nad Sázavou - Čerčany.

Nejdostupnější nemovitosti jsou podle průzkumu do šesti milionů korun

Zájem o pořízení vlastní nemovitosti v první polovině letošního roku ochladl a pokud už si lidé chtějí byt nebo dům koupit, tak nejdostupnější jsou s cenou kolem šesti milionů korun. Z průzkum trhu realit a hypoték fintech startupu hyponamíru,...

V zámku v Budkově od 50. let sídlí dětský domov. Teď dostane novou fasádu, okna a dveře

Rok a půl by měla trvat dlouho připravovaná a plánovaná oprava budovy zámku v Budkově na Třebíčsku. Ta bude zahájena na začátku srpna, odhadovaná cena je kolem 20 milionů korun.

Skončilo výběrové řízení na stavbu multifunkční arény, vedení Jihlavy bude vybírat z pěti nabídek

Den, který byl několikrát odkládán, nadešel. Dneska v 10 hodin skončila lhůta pro podávání cenových nabídek na realizaci multifunkční arény, která nahradí dosluhující CZ LOKO Arénu. Představitelé města budou vybírat nejlepší z pěti možností.

V Dukovanech skončila odstávka čtvrtého bloku s výměnou části paliva

V Jaderné elektrárně Dukovany skončila v noci na dnešek pravidelná odstávka čtvrtého bloku spojená s výměnou části paliva, rozsáhlými revizemi a servisem zařízení. Blok stál od 3. června. Elektřinu začal znovu dodávat v 01:08 po připojení prvního...

Na jihlavské cyklostezce jsou dnes policisté. Kontrolují vybavení i nasazené helmy

Policisté na Vysočině od začátku tohoto roku evidují celkem 64 dopravních nehod cyklistů, jeden takový incident skončil úmrtím. Proto se zejména v letních měsících policisté více zaměřují právě na cyklisty.

Druhá šance na život. Dva policisté zachránili dívku před sebevraždou, za svoji statečnost převzali ocenění

Náměstští policisté Vojtěch Strouha a Jan Polický byli ve středu oceněni za záchranu života mladé dívky, která hodlala v červnu spáchat sebevraždu. Za svoji odvahu, statečnost duchapřítomnost jim byla udělena medaile, plaketa a slova díků.

Pozor na silné bouřky a intenzivní déšť. Podle meteorologů hrozí i Vysočině

Meteorologové na dnešek vydali výstrahu před silnými bouřkami a intenzivními srážkami. Ty by měly dorazit zejména na jihovýchodní polovinu republiky. Zmíněné bouřky s deštěm by měly dnes odpoledne dorazit také na Vysočinu.

Důchody od ledna vzrostou o 850 korun, říká ministr Jurečka

Průměrný starobní důchod by mohl při pravidelné valorizaci od ledna vzrůst asi o 850 korun. S bonusy za výchovu dítěte by tak mohl činit kolem 19,5 tisíc korun, řekl ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL). Kolik z přidané částky by mělo putovat...

O lese se učí děti i o prázdninách. Tématem je zvěř i to, jak se liší lesník od myslivce

Lesní pedagogika. Název „předmětu", který zaměstnává děti i během letních prázdnin, nejen během školního roku. Zhruba 60 dětí z letního tábora v Lovětíně se od ledních pedagogů z krajského úřadu na Vysočině dozvědělo, jak vzniká les, jak se o něj...

Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.