Počasí dnes10 °C, zítra13 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Policie podezírá jihlavského náměstka Kalinu z pokusu o podvod. Vyjádří se v pondělí

Policie stíhá náměstka primátora Jihlavy Jaromíra Kalinu (KDU-ČSL) a ředitele Jihlavských vodovodů a kanalizací Jiřího Benáčka kvůli možnému pokusu o podvod. Informoval o tom server iDNES.cz. Podle jeho informací je za tím trestní oznámení, které před rokem podal právník Jan Vystrčil kvůli nesrovnalostem ve fakturách za provedené práce.

Podle Vystrčila, který na radnici pracuje jako vedoucí správního odboru, chtěly Jihlavské vodovody a kanalizace (JVAK) od města určité platby za provedené práce. „O správnosti těch faktur jsem nebyl přesvědčen. Nebylo to úplně korektně spočítáno. A město jako správný hospodář si nemůže dovolit proplatit to, co není do puntíku přesné,“ řekl Vystrčil. Šlo o částky řádově v milionech korun, píše server.

Kalina ani Benáček zatím nechtěli problém komentovat, včera pouze prostřednictvím mluvčího radnice oznámili, že se ke kauze vyjádří v pondělí dopoledne. Ani policie zatím nezveřejnila nic bližšího. „V případu provádíme příslušné úkony a v současné době k němu nelze poskytovat žádné bližší informace,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Autoři | Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Jaromír Kalina, policie, KDU-ČSL, Jihlava, Jihlavské vodovody a kanalizace a.s., podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie podezírá jihlavského náměstka Kalinu z pokusu o podvod. Vyjádří se v pondělí | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.