Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

Nový ministr průmyslu a obchodu Lukáš Vlček rezignoval na post místostarosty Pacova

Ministr průmyslu a obchodu Lukáš Vlček (STAN) rezignoval na pozici místostarosty Pacova na Pelhřimovsku. Uvedl to na síti X. Slíbil to před svým jmenováním do čela ministerstva, kde nahradil Jozefa Síkelu. Chce mít čas věnovat se rodině. Jméno svého možného nástupce na pacovské radnici zatím komentovat nechtěl.

„Zůstávám pouhým zastupitelem našeho krásného města. Věřím, že za mnou zůstala viditelná práce a moje poděkování patří lidem okolo mě, se kterými jsem mohl spolupracovat, a hlavně občanům našeho regionu. Z Pacova samozřejmě neodcházím, dál tu budu žít se svojí rodinou a aktivně se zapojovat do dění našeho regionu," uvedl Vlček na síti X.

Řekl, že se rozhodl odejít po mnoha letech z vedení města právě s ohledem na rodinu, aby měl prostor trávit s ní nějaký čas. Vedle městského zastupitele bude také zastupitelem Kraje Vysočina, kam byl zvolený v zářijových krajských volbách.

Dvaačtyřicetiletý Vlček je členem pacovského zastupitelstva od roku 2006. Starostou města byl téměř 15 let. Když se stal náměstkem hejtmana Vysočiny, jako starosta v roce 2021 rezignoval. Následně byl zvolený místostarostou města, pozici vykonával jako neuvolněný. Ministrem průmyslu a obchodu byl Vlček jmenovaný 8. října.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Lukáše Vlčka

Štítky Pelhřimovsko, Pacov, politika, rezignace, ministr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový ministr průmyslu a obchodu Lukáš Vlček rezignoval na post místostarosty Pacova | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.