Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Třebíč schválila směnu pozemku pro zdravotnické zařízení, návrh na aukci neprošel

Zastupitelé Třebíče po dlouhé diskusi ve čtvrtek 19. září schválili směnu pozemku určenou k výstavbě zdravotnického zařízení. Za pozemek pro nové ordinace, jehož cenu odhad stanovil přibližně na 17 milionů korun, získá pozemek, který využije jako skladovací prostor. Jeho současnému majiteli zaplatí navíc asi dva miliony korun, což je rozdíl odhadních cen. Opozice byla proti mimo jiné proto, že město mělo na pozemek druhého zájemce, který za něj nabízel 25 milionů korun.

Opozice argumentovala tím, že druhá nabídka ukázala, jak je pozemek ve Vltavínské ulici vedle původní polikliniky lukrativní. Jeho prodej by se proto měl řešit aukcí. "Nic jiného není možné," vyjádřil se opoziční zastupitel Jaromír Barák (Třebíč Občanům!). „Budu proti, nevidím, že by (směna) byla výhodná pro město Třebíč, pro obyvatele města Třebíč," dodala Blanka Kutinová ze stejného uskupení. Návrh prodat pozemek aukcí zastupitelé neschválili.

Nabídku na směnu pozemku předložil zubař Vladimír Černoch, který provozuje stomatologická centra vedle Třebíče také v Brně a Jihlavě. Jeho podnikatelská historie byla podle starosty Pavla Pacala (Pro Třebíč) pro město rozhodují, protože záměrem radnice je mít ve městě další lékařské zařízení.

Obava z konkurence 

Druhou nabídku dala společnost Nová Poliklinika Vltavínská, založená letos v červnu. Dopisem adresovaným k městu se k ní přihlásili společníci firmy Lékařský dům provozující původní polikliniku, kteří se ale zastupitelstva neúčastnili. „Lékařský dům spol. s r.o. má i nadále zájem o vliv na předmětné pozemky v okolí Lékařského domu a veškerou realizaci spojenou s odkupem pozemků a výstavbou zdravotnického zařízení pověřil společnost Nová Poliklinika Vltavínská s.r.o.," stojí v dopise zveřejněném na webu města.

Podle starosty Pavla Pacala byla motivem podání nabídky Nové Polikliniky Vltavínská obava lékařů z konkurence.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Třebíč občanům!

Štítky pozemek, politika, zastupitelstvo, správa, reality, zdraví, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíč schválila směnu pozemku pro zdravotnické zařízení, návrh na aukci neprošel | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.