Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Starostka Humpolce Alena Štěrbová rezignovala. Jednání o jejím nástupci nejsou ukončena

Starostka Humpolce na Pelhřimovsku Alena Štěrbová (ANO) podala z vážných rodinných důvodů k 31. říjnu rezignaci. Město o tom informovalo na svém webu. Do doby zvolení nového starosty povedou radnici místostarostové Petr Machek (SNK - HUMPOLEC GO!) a Pavel Hrala (STAN), podle kterého jsou jednání o nástupci na začátku. Termín mimořádného zastupitelstva, které bude hlasovat o novém starostovi, stanoven nebyl, řádné je naplánované na 22. listopadu, řekla mluvčí radnice Marcela Průchová.

Jedenáctičlennou koalici v Humpolci tvoří HUMPOLEC GO!, ANO, STAN a Piráti. Zastupitelstvo města má 21 členů. V Humpolci žije asi 11 tisíc lidí.

Podle opozičního zastupitele Zdeňka Škrabánka (ODS) mohou být jednání před volbou nového starosty složitá. Rozhodující bude to, jaká osobnost ucházející se o funkci starosty se z nich vyprofiluje. „Zatím jsme ještě nebyli postaveni před žádné alternativy. Hlavně z koalice jsem nebyl ještě oslovený, abych se k něčemu vyjádřil, takže nevím, jak se to tam vyvíjí," řekl Zdeněk Škrabánek.

„Všechno je v jednání, neumím odpovědět, jestli koalice skončí, nebo ne. Na oficiálním jednání rady to není. Ani teď neumím odpovědět, jestli bude mimořádné zastupitelstvo, to je všechno v předmětu jednání. Nerad bych vyvolával nějaké spekulace," uvedl místostarosta Pavel Hrala.

V komunálních volbách loni v září zvítězilo v Humpolci ANO s podporou nezávislých kandidátů s více než 24 procenty hlasů. V zastupitelstvu jsou kromě koaličních stran ještě SOCDEM, ODS, KDU-ČSL a Starostové pro občany.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky rezignace, vedení, starostka, Alena Štěrbová, správa, Humpolec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starostka Humpolce Alena Štěrbová rezignovala. Jednání o jejím nástupci nejsou ukončena | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.