Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Pelhřimově se na koalici dohodli ODS, TOP 09, KDU-ČSL a Piráti. O složení rady se dál jedná

Pelhřimov po komunálních volbách povede koalice ODS, TOP 09, KDU-ČSL a Pirátů. V jednadvacetičlenném zastupitelstvu bude mít koalice 12 mandátů. ČTK to po dnešním jednání potvrdil lídr ODS a současný starosta města Ladislav Med. V opozici skončí vítěz voleb hnutí ANO, které má stejně jako občanští demokraté pět mandátů, a další dvě uskupení. Jednání o obsazení rady města ještě budou pokračovat.

Pelhřimov má sedmičlennou městskou radu s uvolněnými funkcemi pro starostu a dva místostarosty a čtyřmi neuvolněnými radními. Se stejným modelem počítá nová koalice i pro další čtyři roky. „ODS by měla nominovat starostu a dva členy rady, KDU-ČSL bude mít místostarostu a člena rady a TOP 09 bude mít prvního místostarostu," řekl Ladislav Med. Jedno místo v radě je určené pro Ivu Babincovou, která je jedinou zastupitelkou zvolenou za Piráty.

TOP 09 a lidovci získali po volbách tři mandáty. „Jednání ještě budou pokračovat, ale máme nějakou shodu, co se týká programu na další volební období," řekl Med. S hnutím ANO, které získalo ve volbách asi o půl procenta hlasů víc než druhá ODS, podle Meda jednání skončilo kvůli neshodě o obsazení rady. V opozici bude také uskupení Za zdravý Pelhřimov, jehož jedním ze tří zvolených zastupitelů je bývalý hejtman Vysočiny Jiří Běhounek, a Změna pro Pelhřimov s jedním zastupitelem.

Nová koalice je obdobou té současné, kterou tvoří také ODS, TOP 09 a lidovci. Spolu s jejich zástupci je v radě i Jana Kociánová, jediná zastupitelka uskupení Nezávislí pro občany. Současná koalice má těsnou většinu 11 zastupitelů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vysocina.eu

Štítky radnice, vedení, koalice, volby, obce, Pelhřimov, ODS, TOP 09, rada, Česká pirátská strana, KDU-ČSL, ANO 2011, Jana Kocianová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Pelhřimově se na koalici dohodli ODS, TOP 09, KDU-ČSL a Piráti. O složení rady se dál jedná | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.