Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nestavíme vzdušné zámky, budeme bojovat s realitou

PR článek

Do nadcházejících komunálních voleb v Jihlavě vstupuje ČSSD společně se stranou Levice a nezávislými kandidáty. Naši kandidáti ve svých osobních i profesních životech prokázali, že jsou schopní, pracovití a odpovědní. Jsou na práci pro naše město a pro Vás dobře připraveni. Řada z nich má zkušenosti a praxi v samosprávách i vizi, kudy se ubírat dále a ti noví jsou schopni se učit a přinášet nové pohledy.

Nově nastupující reprezentace města Jihlavy to nebude mít vůbec lehké, bude se muset „prát“ ne mezi sebou, ale s krizí, která nastoupila. Musí umět najít řešení, jak naložit s obrovskou nejistotou, jak reagovat na enormní nárůst cen energií a na selhávající trh vůbec, jak naložit s historicky největší investicí, která je de facto v mašličkách připravena k realizaci, avšak s „malým“ detailem, že na její financování chybí půl miliardy. Prohlubující se nejistota pochopitelně vyvolává velký strach mezi lidmi, a proto je důležitá maximální informovanost občanů.

Neexistuje jednoduché řešení

Náš program však naznačuje cestu. Prioritou je zajištění provozu zařízení, jako jsou školy, školky, sociální zařízení a další. Nemůže také kleknout veřejná doprava. Služby, které poskytuje město a organizace, ať už městské, či neziskové, musí být zachovány. Dalším způsobem, jak se s celoevropským průšvihem vyrovnat, je rozložení investic do více let. V roce následujícím „dělat“ pouze akce, jejichž odsouváním by vznikala škoda, typicky tedy ošetřovat majetek v havarijním stavu.

Důležité je nasměrování peněz do infrastruktury, která v budoucnu bude generovat úspory a efektivnější nakládání se zdroji, což jsou zejména tzv. zelené technologie, které mohou vést k posilování energetické nezávislosti (příkladem je fotovoltaika na střechách veřejných budov a spotřeba energie v místě výroby), úzká spolupráce s městskými společnostmi (a to nejen v této oblasti), rozumná míra využití odpadních a dešťových vod a rozvoj nízkoemisní dopravy ve městě.

Zatím vypustit akce zbytné, např. opulentní podobu Vánoc. Určitě nerealizovat investiční akce, které přinášejí významnou provozní zátěž budoucích rozpočtů, jako například kulturně-kreativní centrum v areálu bývalé Modety. Na místo toho ve spolupráci se soukromým sektorem připravit investici, která by zatraktivnila zoologickou zahradu jako nejvýznamnější turistický cíl Vysočiny.

Po čtyřech letech bychom chtěli město předat ve slušné finanční kondici (stejně, jak tomu bylo před čtyřmi roky), abychom razantně nepodvazovali investiční aktivitu a poskytování veřejných služeb v dalším období. Menší projekty mít zrealizované za rozumné budoucí provozní náklady a větší akce mít rozestavěné, případně připravené k zadání.

Jsme připraveni pomoci provést Jihlavu těžkým obdobím, bez ohledu na ekonomickou krizi ve společnosti! Má-li být naše město skutečně dobrým místem pro život, musíme stavět budoucnost a spokojený život na kvalitním vzdělání, promyšlené infrastruktuře a příležitostech pro všechny, kteří chtějí v Jihlavě žít, pracovat a podílet se na jejím trvalém rozvoji. Pojďte do toho s námi, přijďte k volbám a rozhodněte o dalším směrování města.


Objednatel: ČSSD a Levice, Zhotovitel: ČSSD a Levice

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky volby, komunální, ČSSD a Levice, Jihlava, ČSSD, investice, Modeta, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nestavíme vzdušné zámky, budeme bojovat s realitou | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.