Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Radní Krčál rezignoval. V zastupitelstvu ho nahradil starosta Nového Města Šmarda

Radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí Petr Krčál (ČSSD) rezignoval na svou funkci v krajském zastupitelstvu i radě. Bude se věnovat práci na ministerstvu práce a sociálních věcí, kam byl od 1. srpna jmenován do funkce takzvaného politického náměstka. V krajském zastupitelstvu ho nahradil starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda (ČSSD).

Na dnešním jednání krajského zastupitelstva Šmarda složil slib. Doposud devítičlenná rada kraje bude podle hejtmana Jiřího Běhounka (za ČSSD) vzhledem k nadcházejícím volbám pracovat pouze v osmi členech, z toho sedm radních je pro výkon funkce uvolněno.

Jednapadesátiletý Krčál působil na pozici radního Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí a prorodinné politiky od roku 2008, tedy dvě volební období. Kraj Vysočina zastupuje v komisi Asociace krajů ČR pro sociální věci. Na kandidátce ČSSD pro nadcházející krajské volby figuruje na pátém místě.

Autoři | Foto www.kr-vysocina.cz

Štítky Petr Krčál, Michal Šmarda, Kraj Vysočina, ČSSD, zastupitelstvo kraje, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Nové Město na Moravě, Jiří Běhounek, Asociace krajů České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radní Krčál rezignoval. V zastupitelstvu ho nahradil starosta Nového Města Šmarda | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.