Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stonařov má po 30 letech nového starostu. Pan Plavec obci zasvětil celý život, říká jeho nástupce Šulc

S koncem roku 2020 došlo na radnici ve Stonařově na Jihlavsku k velké změně. V městysi mají nového starostu. Po 39 letech působení na stonařovském úřadě do důchodu odešel František Plavec. Ve vedení obce ho vystřídal Ivan Šulc.

Ten byl zvolen na předvánočním zasedání zastupitelstva 18. prosince 2020, jeho místostarostkou se stala Kristýna Vostálová.

František Plavec pro Stonařov pracoval 39 let, nejdříve na úřadě od roku 1981 působil jako tajemník, v roce 1990 byl zvolen starostou. Ve vedení obce tak působil 7 ukončených volebních období, to osmé tedy nakonec nedokončil.

Nový starosta Stonařova Ivan Šulc o svém předchůdci mluví jen v dobrém. Pro obec spolu pracovali 30 let. „Už z délky jeho působení na obci je vidět, že celý svůj život zasvětil Stonařovu. Dříve to bylo i okolním obcím, protože Stonařov byl vesničkou střediskovou do roku 1990, kdy se okolní obce začaly osamostatňovat,“ sdělil redakci Jihlavské Drbny Ivan Šulc s tím, že František Plavec s přibývajícím věkem ve své funkci neztrácel energii.

Nový starosta Stonařova Ivan Šulc 

Podle Šulce bývalý starosta Plavec Stonařov neustále „tlačil“ před sebou. Důkazem může být třeba i to, že se za celé roky v obci proinvestovalo přes 200 milionů korun. „Jmenovat můžu třeba kanalizaci a ČOV za 70 milionů a na závěr jeho činnosti se mu podařilo, samozřejmě ve spolupráci s celým zastupitelstvem, sehnat peníze na tělocvičnu, kterou teď za 28 milionů stavíme,“ jmenuje dále starosta Šulc a dodává, že i přes svazující administrativu měl František Plavec pořád hodně energie a byl nakloněný rozvoji městysu.

O tom svědčí třeba i bohatá občanská vybavenost Stonařova - zateplené veřejné budovy, nová škola nebo třeba zrekonstruovaný kulturní dům. „Toto všechno je jeho obrovská zásluha,“ dodává závěrem stonařovský starosta Ivan Šulc.

František Plavec i nadále zůstává například v předsednictvu Svazu vodovodů a kanalizací Jihlavsko. Nahrazen může být až při první valné hromadě, která schvaluje zástupce obcí. 

Městys Stonařov

Stonařov se nachází v okrese Jihlava, žije zde přibližně 1100 obyvatel. Leží na rušné trase E59 (Jihlava-Znojmo-Hollabrunn). V městysi samotném je v provozu restaurace, pošta, několik prodejen, ve zdravotnickém středisku lze nalézt ordinace obvodního, zubního, dětského i ženského lékaře, základní škola s mateřskou školou je celotřídní.

V posledních letech ve Stonařově probíhala čilá výstavba rodinných domů. Městys se člení na 2 místní části – Sokolíčko  a Stonařov, které leží na 2 stejnojmenných katastrálních územích a má dvě stejnojmenné základní sídelní jednotky.

Stonařov je členem Mikroregionu Třešťsko a místní akční skupiny Třešťsko.

Městys má patnáctičlenné zastupitelstvo a pětičlennou radu.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto trestsko.cz, stonarov.cz (redakčně upraveno), Ivan Šulc / Facebook

Štítky Stonařov, starosta, vedení, městys, František Plavec, Ivan Šulc, politika, plavec, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stonařov má po 30 letech nového starostu. Pan Plavec obci zasvětil celý život, říká jeho nástupce Šulc | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.