Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Ruský balet, obdivuhodné taneční vystoupení nebo divadelní představení

Během tohoto týdne si na své přijdou milovníci mnoha žánrů a odvětví. Kromě hudebních a divadelních představení budeme moci navštívit i světoznámý balet, cestovatelské besedy nebo taneční vystoupení. Račte si vybrat z následující nabídky.

Cestovatelské besedy v Třebíči i Jihlavě

Multimediální cestopisná přednáška s názvem "Peru - sever proti jihu" geografa a fotografa Pavla Svobody, který se vydal na velkou sedmiměsíční cestu napříč Jižní Amerikou. Beseda se koná jak ve středu 20. ledna od 18 hodin v Třebíči (AZ centrum, vstupné 50,- Kč), tak v přednáškovém sále jihlavské knihovny o den později v 17 hodin (vstup zdarma). Hned v úterý 19. ledna od 17 hodin se v Muzeu Vysočiny uskuteční přednáška zoologů jihlavského muzea Kláry a Pavla Bezděčkových o cestování po ostrově Mauritius. 

Tři představení v Horáckém divadle v Jihlavě

Nejvýznamnější divadlo na Vysočině nabízí během tohoto týdne tři hlavní představení. V úterý 19. ledna se od 10 hodin těšme na pohádku Bajaja, pěšák snů. Hned následující den, ve středu 20. ledna, na něj od 19 hodin naváže detektivní komedie Splašené nůžky a v sobotu 23. ledna to taktéž od 19 hodin bude muzikálová klasika Někdo to rád horké.   

Taneční vystoupení SuperNaturals v Diodu

Jihlavské alternativní divadlo Diod nabídne ve středu 20. ledna špičkové taneční představení. Hlavními protagonisty jsou Martina Hajdyla Lacová a Stano Dobák, kteří vystupují v představení inspirovaném komiksy a postavami akčních filmů.  Matina Hejdyla Lacková za tento výkon obdržela ocenění Tanečnice roku 2015. Začíná se v 19:30, plné vstupné je 160,-, studentské 50,- Kč.

Hukot v podání De Facto Mimo

V Diodu se můžeme těšit i na divadelní představení známého souboru De Facto Mimo, který přichází se svojí hrou Hukot 4 (a půl). Jde o "radioaktivní grotesku" o jednom dějství. V Diodu se začíná v pátek 22. ledna v 19:30, vstupenky jsou k dostání za 90,- Kč (plné vstupné), a za 70,- Kč (studentské vstupné).

Dvě dávky intenzivní hudby v jihlavském Soulu

Jihlavský klub Soul nezahálí a pro svoje návštěvníky připravil opět velmi výživný víkend. V pátek 22. ledna bude od 21 hodiny klubem dunět drum'n'bass v podání DJ B-Complexe s podporou dalších předních představitelů tohoto žánru u nás. Vstupenka je k mání za 120,- Kč. V sobotu na stejném místě od 21 hodin vystoupí uznávaný raper Strapo, podporovaný DJ Spinhandzem. Vstupné je stanoveno na 190,- Kč.  

Štěpán Rak v Kuroslepech

Mezinárodně uznávaný kytarový virtuos Štěpán Rak vystoupí v Kuroslepech v sobotu 23. ledna od 19 hodin. Lístky stojí 150,- Kč. 

Světlo lucerny v Dolní Cerekvi

Při příležitosti 60. výročí otevření kulturního domu v Dolní Cerekvi se těšte na dlouho očekávanou premiéru divadelní hry Světlo lucerny. Parafráze Jiráskovy Lucerny podle scénáře Pavla Kováře a v režii Marty Kovářové se představí ochotnický soubor z Dolní Cerekve. Tento divadelní kus začíná v v neděli 24. ledna v 15 hodiny v prostorách dolnocerekvického kulturního domu. 

Slavný balet v kině Dukla

Promítání adaptace Shakespearovy komedie v podání slavného baletního souboru Bolšoj. Pod jeho francouzského choreografa J. C. Maillota se můžeme přesvědčit, že výkon Bolšoje je nedostižný i v moderních choreografiích. Inscenace, která není jinde na světě k vidění, začíná v 15:45 v neděli. Vstupné je 250,- Kč, pro studenty 200,- Kč.

Foto www.dedictvivysociny.cz

Štítky divadelní představení, balet, taneční vystoupení, představení, divadlo, americká občanská válka, Pavel Svoboda, Štěpán Rak, Jihlava, Třebíč, Dolní Cerekev, William Shakespeare

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Ruský balet, obdivuhodné taneční vystoupení nebo divadelní představení | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.