Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O víkendu můžeme na Sto zvířat i Rottrovou, dominovat budou Mikulášské akce

Opět pro vás přinášíme pravidelnou várku toho nejlepšího, co nadcházející dny přinášejí z hlediska kultury. Víkend bude ve znamení Mikuláše na mnoha místech kraje, zároveň vás však lákáme na množství hudebních lahůdek. Zmiňme například vystoupení Lenky Filipové, Marie Rottrové, ale i trochu žánrově odlišnějších Sto zvířat.

Dva koncerty v Kuroslepech

Už pátek 4. prosince v 19 hodin vystoupí v Kuroslepech na Oldies party pětičlenná hudební skupina Profil, kterým nedělá problém žádný z hudebních žánrů od lidovek, přes pop a rock až po pořádný bigbít. Vstupné je 100,- Kč. O dva dny později, o druhé adventní neděli bude k poslechu trochu jiný styl – Smyčcový orchestr Cantorum. Toto hudební těleso vzniklo v sedmdesátých letech v Náměšti nad Oslavou a stále dělá radost posluchačům vážné hudby. Koncert začíná v 17 hodin a vstupenka stojí 100,- Kč.

Dvě dávky intenzivní hudby v jihlavském Soulu

Jak v pátek, tak v sobotu bude v Soulu o zábavu postaráno. V pátek 4. prosince ve 22 hodin začíná Drum Drive vol. 3 – přehlídka kvalitního drum’n’bassu v podání DJ Nedra,  Cherwa (Projectills crew) a Dogzana (Posion Apple). Na místo pod podiem se dostanete za 60,- Kč. A na sobotu si Soul připravil bonbónek – kultovní kapelu Sto zvířat, která tento rok slaví dvacet pět let svojí existence. Nevynechejte největší hity kapely, která vystupovala v mnoha zemích po celém světě. Koncert začíná ve 20 hodin, v předprodeji zaplatíte za lístek 180,-, na místě 230,- Kč.

Mikuláš, kam se podíváš

Během celého víkendu bude k vidění celá řada akcí souvisejících s Mikulášem. V Jihlavě budou rovnou dva jarmarky – Staročeský vánoční v sobotu od 9 hodin v obchodním centru Březinky a Mikulášský na Masarykově náměstí v sobotu od 8 hodin. O den později na něj od 16 hodin naváže Mikulášská nadílka na stejném místě. Jihlavská zoo plánuje na sobotu vstupné 1,- Kč pro děti, které přijdou v převleku za Mikuláše, čerta nebo anděla. Za pozornost stojí i sobotní Mikulášský průvod na koních v Rohozné.   

Koncert Lenky Filipové na radnici

V honosných prostorách gotické síně jihlavské radnice ukáže svoje pěvecké umění Lenka Filipová. Ta navazuje na tradici svých vánočních koncertů, tentokrát za účasti i dalších dvou hostů. Vystoupení začne v pátek 4. prosince v 18 hodin, jednotné vstupné bylo stanoveno na 250,- Kč.

Horácké divadlo v Jihlavě

Nejvýznamnější divadlo na Vysočině začíná víkendový program nadčasovou shakespearovskou klasikou Othello v pátek v 19 hodin. V roli Jaga exceluje Jan Teplý, nominovaný za tento výkon na cenu Thálie. Poté něco pro mladší ročníky - hned v sobotu v 10 hodin mají na Malé scéně premiéru Autopohádky, od 16 hodin budou k poslechu Pohádky na schodech. Vánoční tematiku potom navodí od 17:30 představení Vánoční punč, taktéž o na Malé scéně.

Galakoncert Marie Rottrové ve Žďáře nad Sázavou

V rámci svého koncertního turné zavítá Marie Rottrová na také na Vysočinu, konkrétně do Žďáru nad Sázavou. Vystoupení této výjimečné zpěvačky začíná v neděli 6. prosince v 19 hodin ve žďárském kulturním domě. Lístky seženete v rozmezí 590,- a 790,- Kč.   

Vánoční koncert Fešáků v Třebíči

Příznivci country hudby zavítají na legendární Fešáky, kteří vystoupí v neděli 6. prosince v třebíčském divadle Pasáž. U příležitosti 47. výročí založení kapely zazní i hity jejich bývalých členů, Michala Tučného nebo Petra Brümera. Večer plný známých písní a dobré zábavy začíná v 17 hodin a užít si ho můžete za 220 až 240,- Kč.

Foto commons.wikimedia.org

Štítky Marie Rottrová, Sto zvířat, hudební skupina, Lenka Filipová, divadlo, Soul, kultura, advent, Kuroslepy, Malá scéna, Michal Tučný, Jan Teplý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu můžeme na Sto zvířat i Rottrovou, dominovat budou Mikulášské akce | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.