Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Co o víkendu? Hrát budou Rybičky 48 a Michal Hrůza, hodovat se bude v Kostelci i Jihlavě

Přicházíme s další várkou tipů na zpestření vašeho víkendu. Rozhodně bude co poslouchat, na co se dívat a co ochutnávat. Doufáme, že si z naší nabídky vyberete a svého rozhodnutí nebudete litovat.

Koncert kapely Rybičky 48
Kapela Rybičky 48 ovládla rádiové stanice svým veleúspěšným hitem Léto. Nyní vyráží na podzimní Léto v peytchi tour, v rámci kterého dorazí v pátek 20. listopadu do jihlavského Soulu. Na koncertě vystoupí jako hosté kapely ATD a Donaha, možná se objeví i Jimmy Vošoust a Pekař. Koncert začíná ve 20 hodin. V předprodeji stojí vstupenka 160 korun (Horsefeathers Store, Kosmákova 21, Jihlava), na místě 200 korun.

Jihlavský slavík 2015
Přihlásit se už nestihneme, ale co se "jen" podívat na již 24. ročník pěvecké a instrumentální soutěžní přehlídky všech hudebních žánrů? Soutěžní kolo začíná již v 9 hodin v sobotu 21. listopadu v Divadle na Kopečku.

Restaurant day
Gurmáni, jedlíci, přátelé dobrého jídla, máte šanci! Navštivte mezinárodní den improvizovaných restaurací v Jihlavě, a to v sobotu 21. listopadu od 13 hodin v prostorách Farmářské tržnice v Dvořákově ulici. K ochutnání budou s láskou připravené pokrmy kuchařů amatérů.

Koncert dua Los Rumberos
Rádi jihoamerické rytmy? Pak vám nesmí uniknout vystoupení kapely Los Rumberos. Petr „El Pulpo“ Smetáček a Jan „Juanito“ Burian vám předvedou širokou škálu svých multiinstrumentálních dovedností. Kromě zpěvu zazní piano, kytara, a trubka. Těšit se můžete 20. listopadu v 19 hodin v Klubu expozice Franta v Třebíči. Vstupné je stanoveno na 150 korun.

Vepřové hody v Kostelci
V sobotu 21. listopadu budou v Kostelci k dostání produkty, jimiž se tato obec nejvíce proslavila, tedy uzeniny. Od 15 hodin budou ještě připraveny soutěže pro děti, chybět nebude ani bublinová show. Od 18 hodin bude spuštěn prodej tradičních zabijačkových pochutin vynikající kvality, na které plynule naváže večerní zábava od 20 hodin v podání kapely Faeton. Celodenní program se odehrává v kosteleckém kulturním domě. Vstupné na zábavu je 80 korun.

Koncert Michala Hrůzy a kapely Hrůzy
Známý český interpret Michal Hrůza vyráží se svou kapelou na elektro-akustické tour po českých divadlech, aby představil fanouškům své písničky v upravené podobě, jak některé ještě nezazněly. Ve spolupráci s divadelním režisérem Jiřím Havelkou chystá speciální divadelní scénu, takže návštěvníkům slibuje naprosto nový zážitek z koncertu, na kterém budou hojně využívány divadelní prvky. Vystoupění se koná v sobotu 21. listopadu od 19 hodin. Vstupenky do divadla Pasáž v Třebíči jsou k mání za 280 až 320 korun.

Divadelní představení v Horáckém divadle
Neopomeneme ani nejvýznačnější divadelní scénu na Vysočině. V pátek 20. listopadu bude od na Velké scéně od 19 hodin k vidění klasické shakespearovské drama Romeo a Julie. Sobota na Velké scéně bude patřit Instantnímu divadlu, kde si návštěvníci mohou vybrat z mnoha termínů postupně od 18, 19, 20, 21, 22 a 23 hodin.    

Končící výstava v jihlavském muzeu
V neděli 22. listopadu končí výstava soukromé sbírky výtisků jednoho se stěžejních děl čeké literatury - Babičky od Boženy Němcové. Jaroslav Kreibich založil svoji sbírku v roce 1967 a nyní čítá 294 vydání této knihy. K vidění budou i osobní předměty rodiny Němcových, různé grafiky, atd. To vše v Muzeu Vysočiny v Jihlavě.

Chyběla vám v článku nějaká akce, na kterou by bylo dobré všechny pozvat? Pokud ano, napište nám o ní na e-mail: redakce@jihlavskadrbna.cz či na náš facebook https://www.facebook.com/JihlavskaDrbna
Moc rádi na ni všechny čtenáře pozveme.

Foto Tomáš Třeštík, www.ireport.cz

Štítky hudební skupina, Michal Hrůza, Jihlava, Rybičky 48, Kostelec, divadlo, Soul, Božena Němcová, Jiří Havelka, koncert, Divadlo Na Kopečku, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co o víkendu? Hrát budou Rybičky 48 a Michal Hrůza, hodovat se bude v Kostelci i Jihlavě | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.