Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pěvecká soutěž Jakuba Pustiny byla zapsána do České knihy rekordů. Je v ní i Peter Dvorský

Mezinárodní pěvecká soutěž Jakuba Pustiny byla zapsána do České knihy rekordů jako soutěž s největší mezinárodní účastí. Letošního desátého ročníku se účastní mladí operní pěvci do věku 35 let z 42 zemí světa. Do rekordmanské Síně slávy pelhřimovského Muzea rekordů a kuriozit zároveň vstoupil tenorista Peter Dvorský.

„Do knihy rekordů jsme zaregistrovali slavného světového tenoristu jako člověka, jenž hostoval na více než 60 scénách v 25 zemích světa,“ řekl novinářům Luboš Rafaj z agentury Dobrý den, který spravuje české rekordy.  Dvorský byl zaregistrován do České knihy rekordů, přestože je původem Slovák. „Máme v knize rekordů kapitolu věnovanou Slovensku,“ dodal Rafaj.

Úvodní kola postupové Mezinárodní pěvecké soutěže Jakuba Pustiny se konala letos na jaře v několika metropolích. V těchto místech spolupracuje s českými centry, ambasádami, konzuláty a divadly. Semifinále a finále se uskuteční v polovině října v Jihlavě. Soutěž je určena mladým operním pěvcům do 35 let. Jejím cílem je objevování světových operních talentů.  Dvorský, který patří společně s Plácidem Domingem, Lucianem Pavarottim a Josém Carrerasem do čtveřice nejlepších světových tenoristů, je odborným garantem soutěže.

„V Čechách i na Slovensku máme v posledních desetiletích výbornou pěveckou školu,“ řekl Dvorský ČTK. Úroveň mladých operních pěvců je podle něj plně srovnatelná se světem.

Dvorský dostal kromě certifikátu o svém rekordu od vedení agentury Dobrý den také malý dárek v podobě nejmenšího plně funkčního modelu historické pojízdné pálenice. „Musím si hned doma něco vypálit, jen doufám, že to nebude trestné,“ řekl se smíchem Dvorský.

Autoři | Foto www.pustinacompetition.cz

Štítky soutěž, rekord, kuriozity, zápis, Dvorský, opera, Peter Dvorský, Muzeum rekordů a kuriozit, pěvecká soutěž, Česká kniha, Slovensko, Luciano Pavarotti, Plácido Domingo, José Carreras, Česko, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pěvecká soutěž Jakuba Pustiny byla zapsána do České knihy rekordů. Je v ní i Peter Dvorský | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.