Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hračkobraní v Kamenici nad Lipou tento rok představí rekordní počet výrobců hraček

Hračkobraní, které se uskuteční v příštím týdnu v Kamenici nad Lipou, se zúčastní 18 výrobců hraček, zatím nejvyšší počet. Festival hraček z přírodních materiálů se bude konat podvanácté. V areálu zámku bude připravena také řada tematických výstav a více než dvě desítky tvůrčích dílen, hrát se bude i divadlo, řekl Petr Pech ze správy kulturních zařízení města.

„Festival chce předvést hračky z přírodního materiálu jako zajímavé, aktuální, vtipné a konkurenceschopné, které mají co říci i společnosti 21. století,“ uvedl Pech. Pětidenní akci zaměřenou na propagaci české autorské hračky připravuje město ve spolupráci s Uměleckoprůmyslovým museem v Praze, které zámek v Kamenici nad Lipou spravuje. Podílí se i Unie výtvarných umělců a organizace zaměřené na hračky a hry.

Jedna z výstav na zámku bude věnovaná pracím studentů oboru hračka z pražské uměleckoprůmyslové školy. Návštěvníci také uvidí kolekci výrobků oceněných značkou Správná hračka - vybráno odborníky, prohlédnout si budou moci expozice angličáků a pokojíčků pro panenky ze sbírek Uměleckoprůmyslového musea. Aktuální hračkářskou tvorbu najdou na nádvoří zámku, budou to hračky převážně ze dřeva a textilních látek.

Festival začne 12. července, úvodní fanfáry zazní v 10:00. Tvůrčí dílny pro děti, zaměřené mimo jiné na tvorbu textilních maňásků, odlévání cínu či žonglování, se budou odehrávat v obřadní síni, na nádvoří i v zámecké zahradě. Program potrvá do neděle, podrobnosti jsou na stránkách Hračkobraní.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Hračkobraní, Kamenice nad Lipou, přírodní, hračky, materiály, hračka, zámek, výstava, Uměleckoprůmyslové museum v Praze, divadlo, přírodní materiál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hračkobraní v Kamenici nad Lipou tento rok představí rekordní počet výrobců hraček | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.