Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Oscar pro Kolju! Od památného okamžiku uteklo dvacet let

Byl to velký okamžik pro českou kinematografii... Přesně před 20 lety získali otec a syn Svěrákovi Oscara za nejlepší zahraniční film – Kolju. Jan Svěrák s vzácnou soškou v ruce vtipkoval, Tom Cruise se v publiku kouzelně usmíval a televizní diváci byli dojati. Stejně jako když sledovali samotný film, který i po 20 letech dokáže chytit za srdce.

Jan Svěrák tehdy na galavečeru slíbil, že Oscaru neudělají ostudu ani svými dalšími filmy. A třeba mu jednou pořídí i bratříčka... To se sice doposud nepodařilo, ale ta ostuda, ta prostě nemá u dua Svěrák – Svěrák nárok.

Nejspíš největší naděje se vkládaly v roce 2001 do dramatu Tmavomodrý svět. Také Vratné lahve, které jsou o pět let mladší, se mohly svému předchůdci podívat do očí. Nyní je rok 2017 a my se těšíme na premiéru snímku Po strništi bos, nostalgický návrat k jedné z nejúžasnějších komedií české historie – Obecné škole. Třeba to klapne tentokrát a Jan Svěrák konečně pořídí vytouženého bratříčka. Držíme palce!

Autoři | Foto Biograf / Česká televize

Štítky Jan Svěrák, Ceny Oscar, Kolja, film, Tom Cruise, česká kinematografie, Tmavomodrý svět, Vratné lahve, Po strništi bos, Obecná škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Oscar pro Kolju! Od památného okamžiku uteklo dvacet let | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.