Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ježíškova pošta v Telči začne fungovat od pátku, v neděli ve městě zahájí adventní čas

Koncert, trhy, přednáška, Ježíškova pošta, zahájení adventu i návštěva Mikuláše. Taková je nabídka kulturních akcí v Telči v následujících dnech.

Děti mohou od pátku 25. listopadu využít Ježíškovu poštu, kterou najdou v kouzelném domečku u vánočního stromu na náměstí. Vzkazy, dopisy a přání tam mohou nechat každý den od deseti do šestnácti hodin až do 24. prosince. V sobotu se můžete do Telče vydat na adventní trhy v Panském dvoře Telč, a to od devíti do sedmnácti hodin.


 

Slavnostní zahájení adventu je v Telči na programu v neděli. V sedmnáct hodin začíná koncert pěvěckého sboru Santini v kostele Jména Ježíš, kde zazní české a světové adventní písně. Vánoční strom a výzdoba na náměstí Zachariáše z Hradce se rozsvítí ve čtvrt na sedm a za doprovodu pěvěckého sboru Santini.

Novinka u vánočního stromu

„Pokud vše půjde, jak je naplánováno, letos konečně otevřeme u vánočního stromu stánek s občerstvením," pozval na akci telčský starosta Vladimír Brtník. 

Od pondělí 28. listopadu do čtvrtka 1. prosince si děti užijí Čertování v místním domě dětí a mládeže, vždy od čtvrt na devět a od deseti hodin. Čeká je dopoledne plné her a soutěží s čerticemi, čertovské tvořeníčko i návštěva pekla. Zarezervovat místo si můžete na telefonu 777 470 860. 

Ve čtvrtek 1. prosince zájemci mohou zajít na přednášku Čtrnáct barev Vánoc. Etnografka Jana Poláková přiblíží, jak svátky slaví a prožívají národnostní menšiny žijící v Česku. Akce se koná od osmnácti hodin v Lannerově domě. 

Mikulášský den plný zábavy

V pátek druhého prosince do Telče zavítá Mikuláš. Návštěvníci se mohou těšit na vánoční trh, na představení nové knihy Tajemství perníčků, vystoupení dětí i zpívajícího hasiče Juriče Pařila, na peklo s Luciferem a příchod Mikuláše s družinou. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jindřich Kružík | Zdroj Město Telč

Štítky Vánoce, Telč, výzdoba, kultura, koncert, pošta, strom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ježíškova pošta v Telči začne fungovat od pátku, v neděli ve městě zahájí adventní čas | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.