Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do Jihlavy se po dvou letech vrací myslivecké trofeje. Chloubou je srnec, kterého u Polné srazilo auto

Ještě téměř tři dny máte na to, abyste v Jihlavě navštívili výstavu trofejí, kterou si po dvouleté pauze nachystali myslivci. Téměř šest stovek úlovků je nyní k vidění v ulici U Mincovny.

Podle informací z jihlavské radnice trofeje pochází ze severní části Jihlavska. 

„Návštěvníci si mohou prohlédnout trofeje například dančí, jelení, srnčí nebo černé zvěře. Mnohé z nich jsou oceněné medailí od hodnotitelské komise. Svou velikostí se nejvíce vyjímá 12 mufloních trofejí. Chloubou výstavy se stal ale srnec, kterého u Polné srazilo auto. Od komise dostal zlatou medaili," jmenuje a zároveň zve na výstavu Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Výstava, kterou pořádají místní myslivci, je určena široké veřejnosti. Vstup na ni je zdarma. Dnes a zítra je otevřená od 8 do 16 hodin, v pondělí 23. května ji můžete navštívit v čase mezi 8. a 15. hodinou.

Sčítání zvěře na Vysočině 

Nejen na Vysočině každoročně probíhá sčítání zvěře. Letos se v našem kraji konalo v sobotu 5. února. Výsledky sčítání zvěře slouží uživatelů honiteb jako podklad při tvorbě plánu mysliveckého hospodaření a dále jsou podkladem pro zpracování statistických výkazů o počtech jednotlivých druhů zvěře v rámci Kraje Vysočina, následně pak pro území celé České republiky.

„Pravidelná kontrola početních stavů zvěře je potřebná k zajištění dobrého hospodaření v honitbách. Provedení jarního sčítání je povinnost, kterou uživatelům honiteb stanovuje zákon o myslivosti,“ připomněl letos na konci ledna krajský radní Pavel Hájek.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Ježkovy oči

Štítky trofeje, myslivost, výstava, úlovek, zvěř, U Mincovny, Jihlava, Polná, Kraj Vysočina, okres Jihlava, Pavel Hájek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Jihlavy se po dvou letech vrací myslivecké trofeje. Chloubou je srnec, kterého u Polné srazilo auto | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.