Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Horácké divadlo zveřejnilo tituly na příští sezónu a prodává předplatné

PR článek

Každoročně jsou v Horáckém divadle poslední týdny před divadelními prázdninami ve znamení prodeje předplatného na budoucí sezónu. A tradičně také letos zveřejnilo umělecké vedení divadla dlouho připravovaný plán pěti titulů, které budou mít v příští sezóně premiéru.

Předplatné si můžete vybrat

Divadlo nabízí několik druhů předplatného: Klasické předplatné na pět titulů v nové sezóně je organizováno do skupin a umožňuje využít svoz divadelními autobusy. Flexi a Kupónové předplatné jsou rovněž na pět nových titulů, ale s individuální volbou termínu či dokonce titulu.

Také na jevišti bude v příští sezóně bohatý výběr

Hned první premiérou bude v příští sezóně autorská inscenace režiséra Michala Skočovského Klaunova cesta ze Země na Měsíc, která slibuje podívanou pro celou rodinu v podobě klaunské férie s prvky nového cirkusu, v níž budou stěžejními vyjadřovacími prostředky pohyb, výtvarné pojetí a hudba.

Z pěti titulů příští sezóny budou čtyři české premiéry. Také ta říjnová bude prvním českým uvedením; dramatizaci satirického románu Ericha Kästnera Fabian (Příběh moralisty) pro Horácké divadlo napsal renomovaný současný autor Roman Sikora. Divadlo nabídne optikou ironicky groteskního humoristického kabaretu zpracované téma „složité doby“, kterou Kästner autenticky a s velkým smyslem pro humor zaznamenal v románu z roku 1931.

V prosinci divadlo uvede premiéru dramatu Šepoty a výkřiky podle scénáře, respektive filmové povídky Ingmara Bergmana, který za její filmové zpracování obdržel mnoho ocenění, včetně Oscara. Niterné psychologické drama tří sester je velkou výzvou zejména pro herecké obsazení, diváci se mohou těšit na dobovou klasiku z 19. století a velký prostor pro hereckou práci.

Mezi autorskými tituly je i muzikál

Na začátek příštího roku divadlo připravuje původní autorský muzikál Nad Sázavou. Další česká premiéra Horáckého divadla v příští sezóně se bude v muzikálové podobě věnovat českému kultovnímu hnutí – trampingu. Autory jsou režisér a od příští sezóny také nový umělecký šéf divadla Michal Zetel a skladatel Mario Buzzi.

Pátý titul budoucí sezóny Popel na křídlech Suzanne Renaud uvede divadlo v dubnu 2023, současný věhlasný divadelní autor a režisér Dodo Gombár bude už po druhé pro Horácké divadlo připravovat vlastní text. A opět se bude věnovat osobnosti Vysočiny. Po realizaci hry o Bohuslavovi Martinů přichází na řadu reflexe silného ženského osudu v podobě příběhu básnířky Suzanne Renaud, francouzské manželky Bohuslava Reynka z Petrkova.

Vedle předplatného na pět vlastních titulů nabízí divadlo také předplatné X na pět titulů hostujících souborů. Všechny druhy předplatného jsou cenově zvýhodněné oproti individuálním vstupenkám a lze na ně uplatnit také slevy pro studenty, seniory a ZTP. V pokladně či na stránkách divadla (www.hdj.cz) jsou podrobné informace k titulům budoucí sezóny i předplatnému.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky divadlo, premiéra, režisér, Erich Kästner, Suzanne Renaud, Ingmar Bergman, Měsíc, Roman Sikora, Bohuslav Martinů, Bohuslav Reynek, Dodo Gombár, Ceny Oscar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horácké divadlo zveřejnilo tituly na příští sezónu a prodává předplatné | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.