Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Setkání rodáků a přátel obce Putimov

Po pěti letech se tuto sobotu už popáté sejdou rodáci a přátelé Putimova. Obec pro "své přihlášené" připravila zajímavý program s hned několika malými výstavami, jde o historické zemědělské nástroje, motocykly, traktory, historické automobily, fotovýstavy, myslivecká výstava, výtvarné práce dětí i dospělých ze vsi.

Putimov, který leží nedaleko Pelhřimova a v minulosti se zde natáčel trezorový film Smuteční slavnost (rovněž se zde odehrává román F.B. Vaňka Na srdci) se v současnosti může pochlubit nově zrekonstruovanou budovou bývalé školy, kam přesídlil Obecní úřad, ale i řadou akcí. Ostatně i na fotografie z nich se mohou rodáci těšit. Program na sále kulturního domu okoření i v návaznosti na družební kontakty Putimova s jihočeskou Putimí hodinové vystoupení nejznámějšího českého vojáka Josefa Švejka, s nímž diváky především písněmi poveselí jeho c.k. Šraml.

Chybět nebude harmonikář ani večerní taneční zábavy s kapelou Blue Band. Na půl desátou večer je navíc připravena ohňová show, nicméně nejdůležitější na celé akci je možnost setkat se se svými bývalými vrstevníky, sousedy, příbuznými, popovídat či si prohlédnout místa, která jsou člověku blízká - třeba právě školu, v níž strávil několik let svého mládí.

K akci rovněž vychází velký nástěnný kalendář na dva příští roky s desítkami fotografií z Putimova, z jeho přírody, okolí i ze života v obci.

Napsal: Miroslav Marek

Štítky Putimov, výstava, Josef Švejk, Pelhřimov, Putim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Setkání rodáků a přátel obce Putimov | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.