Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Divadlem DIOD se přehání podzimní kulturní smršť

PR článek

Divadlo DIOD nabídne divákům během listopadu bohatý program, během kterého se představí projekty různých kulturních žánrů.

Listopadový program zahájí v DIODu dnes již kultovní projekt Terapie sdílením LIVE. Přednáška o vztazích a komunikaci s herečkou Ester Geislerovou a párovým psychoterapeutem Honzou Vojtkem. „S odborníkem a terapeutem, Honzou Vojtkem, jsme připravili přednášku o vztazích a komunikaci. Všem, které to zajímá nebo trápí, pomáháme najít cestu nebo přemostění. Chceme nastínit základní pojmy o vztazích, vyvrátit omyly, a to moderní a poutavou formou,“ říká autorka námětu Ester Geislerová. (www.esterajosefina.com)

„První listopadový víkend věnujeme v DIODu dětem, které určitě potěší dětský filmový festival Malé oči. V sobotu na děti čekají tři speciální workshopy pod taktovkou společnosti Aeroškola. Děti si budou moct s lektory vyrobit svůj vlastní animovaný film, dozví se také jak se film zvučí a volně bude přístupná počítačová herna s tvůrci z Amanita Design. V rámci festivalu budeme promítat japonský animovaný film Můj soused Totoro. V neděli čeká diváky nevšední zábava v podobě pohádek s živým dabingem s hercy Ondřejem Šípkem, Jiřím Šalamounem a Lenkou Schreiberovou,“ popisuje festival vedoucí produkce Přemysl Martínek.

Svátek svatého Martina budou mít diváci příležitost oslavit společně s mladým spisovatel a cestovatelem Ladislavem Ziburou, který je provede prázdninovou jízdou po českých luzích a hájích. Diváci se podívají do oblastí známých i neznámých – od jihočeských rybníků přes uhelné pánve až po opuštěné pohraničí. Zasmějí se nad výtvory českých kutilů, dozví se, v čem jsou Češi nejlepší na světě, a vyslechnou si plno zajímavostí.

Dogga Clan Release je jednodenní intenzivní program zaměřený na širokou škálu tanečních technik street dance a hip hopové kultury obecně. Program je rozdělen na tři základní části. Semináře – přednášky zkušených českých i zahraničních lektorů na různá témata. Workshopy – intenzivní taneční lekce s českými i zahraničními lektory, zaměřené na různé taneční techniky street dance Battle – taneční soutěž, formou atraktivních soubojů tváří v tvář, pro pozvané tanečníky a taneční teamy z celé ČR i ze zahraničí (Francie, Polsko, Slovensko, Rakousko, Německo…). V DIODu se uskuteční finální Battle a Afterparty pak v kavárně Sokolovna.

Diváci se mohou těšit i na činohru. V rámci festivalu Malá inventura do Jihlavy dorazí Divadlo MeetFactory s představením Serotonin, divadelní adaptací knihy francouzského spisovatele Michela Houellebecqa. Vynikající herecké výkony předvedou Jan Hájek, Andrea Elsnerová, Tomáš Drápela a Diana Toniková. Ze záznamu uslyšíme Báru Polákovou a Matěje Samce.

Obnovenou premiéru nové hry Martina Koláře představí jihlavský divadelní soubor De Facto Mimo. Zabít málo je černá komedie o nepěkných věcech – auto, blbci, drogy, únos, kočička, noviny, Macocha, autismus, benzínka, řeka, ponožky, politika a plyšáci.

Divácky velice úspěšný projekt PechaKucha (v japonštině znamená tlachání) se v Jihlavě představí již se svým 21. vydáním.  PechaKucha Night Jihlava tentokrát nabídne téma, které nás všechny upřímně děsí. Vánoce. Už teď jsou v obchodech čokoládové kolekce, už teď začíná běsnit vánoční marketing. Pojďme se s našimi prezentujícími dostat na kloub tomu, proč jsou takové pěkné svátky příčinou mnoha migrén. A taky se na ně můžeme společně trochu vyladit,“ zve na noc tlachů vedoucí produkce Přemysl Martínek.

Annet X je 22-letá česká zpěvačka, producentka, textařka a milovnice módy a v DIODu vystoupí s živou kapelou Champion Sound a představí jak věci z nové desky Až budu velká chci být Aneta Charitonova, tak svoje starší hity.

„Projekt LiStOVáNí představuje zajímavé a aktuální knihy. Vybraní autoři a jejich dílo či přímo specifická kniha jsou pak před diváky interpretováni v podobě scénického čtení. Jde vždy přibližně o hodinové divadelní vystoupení, ve kterém je přenášen děj knihy, jazyk autora a atmosféra dané literatury na obecenstvo, které se včele s mladou generací vrací zpět k tomu, co tu bylo první – knize,“ představuje projekt vedoucí produkce Přemysl Martínek a zve na interpretaci knihy Bitevní pole, kde se v hlavní roli představí Lukáš Hejlík.

Bližší informace o programu a jednotlivých představeních najdete na www.diod.cz a vstupenky zakoupíte na www.goout.cz.

Ohodnoť článek

Štítky Divadlo otevřených dveří, podzim, program, Jihlava, divadlo, projekt, přednáška, kniha, festival, vztah, Ester Geislerová, Martin Kolář, Michel Houellebecq, Jan Hájek, Barbora Poláková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlem DIOD se přehání podzimní kulturní smršť | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.