Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Korejský seriál válcuje v popularitě na Netflixu i dokument o nesvéprávné Britney Spears

Svět uchvátil korejský seriál Hra na oliheň a stal se z něj okamžitě hit. Podobně jako byla hit píseň Hit Me Maby One More Time od Britney Spears, o níž je na Netflixu nový dokument. Dále pak mezi novinkami vyčnívá hororový seriál Půlnoční mše nebo třetí řada komiksovky Doom Patrol.

Hra na oliheň

Nestává se často, aby byl nejsledovanější pořad na Netflixu v jiném jazyce než v angličtině. O to překvapivější je úspěch nového seriálu Hra na oliheň z Jižní Koreje. V současné době jde o nejsledovanější seriál i v České republice, překonal dokonce třetí sérii populární Sexuální výchovy. Co je tedy na tomto korejském hitu tak zajímavého, že i Američané jsou ochotni pustit si jej s titulky?

Hlavní hrdina dluží nemalý finanční obnos, následně mu tajemný muž v metru nabídne dvě papírové skládačky, červenou a modrou. Hrají s nimi hru. A když Seong konečně vyhraje, dá mu záhadný mladík peníze a svou vizitku. Ví toho totiž o Seongovi nějak moc, toho to ale nezajímá, shrábne peníze a jde si po svých. Když se dozví, že bývalá manželka s dcerou se stěhují do USA, zavolá na číslo z vizitky a řekne, že by se rád zúčastnil hry, kterou mu nabízel. Nastoupí do dodávky, kde jej uspí.

Jelikož si předtím vybral modrou skládačku, probudí se ve skladišti v modrém mundůru spolu se stovkami dalších lidí, všichni zadlužení až po uši. A tak teď budou hrát. Hry, které hrávaly v dětství venku. Kdo poruší pravidla, bude vyřazen. Vyřazen znamená zabit. To ale nikdo netušil, a tak zavládne panika, a při hře, kde se nesmí nikdo pohnout se všichni…pohnou.

A právě od scény, kdy hrají hru podobnou českému Cukr, káva, limonáda dostává thriller neskutečné grády. Jsem opravdu zvědavý, jakých dalších her se ve Hře na oliheň budou muset vybraní zúčastnit a jestli tuto scénu ještě něco překoná. Seriál je šokující a své popularity docílil opodstatněně. Všech devět dílů je k dispozici s českými titulky.


Zdroj: Zdroj Netflix

Britney vs. Spears

Od roku 1998 byla jednou z nejúspěšnějších zpěvaček světa. V hudebním průmyslu se pohybovala už od dětství. Po jejím rozvodu však nastala doba temna a interpretka hitů Hit me baby one more time nebo Toxic se začala potýkat se závislostmi. Nový dokument Netflixu vykresluje strmý pád dřívější megastar, která nemůže vypsat šek či vlastnit kreditní kartu a bojuje o vlastní svéprávnost.

Celý dokument se zaměřuje především na to, jak Britney přišla o svá práva a činil za ni rozhodnutí otec, což z něj dělá spíše bulvární záležitost, než-li komplexní snímek zaměřující se na celistvou osobnost zpěvačky, jako tomu bylo například u snímku o Amy Winehousové nazvaném Amy. Vzhledem k tomu, že dokumentů o Britney už vyšla spousta, se dá očekávat, že tvůrci zacílí na užší pole jejího života.

A tak máme snímek, který zpěvačku vykresluje jako oběť, která nemá na koho se spolehnout. Na partnera, na rodinu, na přátele, na manažera, na nikoho. Každá mince má však dvě strany a tady postrádám stranu vykreslující, jakou mírou se Britney o svou nešťastnou situaci sama přičinila. To ale nic nemění na jejím zoufalém volání o pomoc, zatímco kolem ní jen blikaly blesky fotoaparátů paparazzi a ona si nemohla ani v klidu nakoupit nebo zajít na záchod a byla v péči psychiatrů.

Zatímco před dvaceti lety by jí každý záviděl, při sledování dokumentu Britney vs. Spears by se v její kůži nechtěl ocitnout nikdo. Příběh Britney Spearsové vyvolává lítost. Je škoda, že sama zpěvačka se k celé aféře ve filmu nevyjádří. To by snímek odlišilo od dalších, jež mapují její kariéru.


Zdroj: Netflix

Půlnoční mše

Po autonehodě, kterou opilý zavinil, je Riley odsouzen do vězení. Zahynula při ní jeho manželka. Po čtyřech letech je propuštěn na svobodu a vrací se na rodný ostrov za svými rodiči. Po příjezdu tajemného kněze na toto místo se však místním začnou dít podivné události.

Hororový seriál od Mika Flanagana je podobně laděný jako předchozí tvorba, seriál Netflixu The Haunting nebo pokračování Osvícení Doktor spánek. Stejně jako u The Haunting je tady navozena parádní napínavá hororová atmosféra, ale je to trošku nuda. Celý příběh by se dal zkrátit do tří dílů a šly by tak osekat zbytečné zdlouhavé dialogy. Škoda, ale i tak jde o nadprůměrné dílo z produkce Netflixu.


Zdroj: Netflix

Doom Patrol

Komiksový svět DC netvoří jen Batman a Superman. Po strašlivých nehodách se zrodili čtyři hrdinové – Robotman, Negative Man, Elasti-Woman a Crazy Jane. Všichni získali nadlidské schopnosti, ale také utrpěli zranění a jsou znetvořeni. Jeden má například popáleniny po celém těle a vypadá jako mumie se slunečními brýlemi, z dalšího pak zbyl jen mozek umístěný v robotovi. Traumatizovaných hrdinů se ujme šílený vědec a ukáže jim jejich poslání. Následně musí spojit síly, aby vyšetřili jeho záhadné zmizení.

Členové Doom Patrol pro sebe fungují spíše jako podpůrná skupina. Celý svět by tyto stvůry jinak soudil, oni se učí mít rádi sami sebe. Postavy jsou vykresleny lidsky, nejde jen o nabušence v upnutých trikotech s pláštěnkou. Herecké obsazení je více než lákavé. Brendan Fraser z Mumie sice přibral pár kilo, ale pořád je to sympaťák. Jeho postava je sice jen robot, ale ve flashbaccích často vidíme i herce samotného. Dále v obsazení figuruje třeba April Bowlbyová, známá jako hloupá mladá manželka Alana z Dva a půl chlapa, Matt Bomer (Bez kalhot, Ve službách FBI) nebo Diane Guerrerová (Orange is the New Black).

Tito týpci jsou takoví odvržení X-Meni. Sice s handicapem, ale nechybí jim humor. Do kin jde možná nový James Bond, ale ten starý (Timothy Dalton) přistál na HBO GO v již třetí sérii Doom Patrol.


Zdroj: HBO GO

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Netflix

Štítky filmové tipy, Netflix, HBO Go, seriál, film, Britney Spears, Hra na oliheň, Doom Patrol, Půlnoční mše, Amy Winehouse, Jižní Korea, Česko, Brendan Fraser, Timothy Dalton, Matthew Bomer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Korejský seriál válcuje v popularitě na Netflixu i dokument o nesvéprávné Britney Spears | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.