Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ewan McGregor jako excentrický módní návrhář a návrat Přátel po sedmnácti letech

Diváci se konečně dočkali a kultovní Přátelé mají pokračování. Na HBO GO tak můžete zhlédnout celovečerní talkshow nejen s představiteli hlavních rolí. Mezi další novinky patří minisérie Halston z prostředí módy, akční sci-fi béčko od Zacka Snydera nebo indická roadmovie.

Přátelé: Zase spolu

Sedmnáct let uplynulo od ukončení jednoho z nejpopulárnějších seriálů všech dob. Přátelé se stali fenoménem a do dnes mezi lidmi kolují hlášky z tohoto kultovního seriálu. O jeho pokračování se fanoušci dožadovali léta. Roky čekání jsou teď u konce. Bylo však skutečně na co čekat? Dokážou představitelé Rachel, Moniky, Phoebe, Chandlera, Joeyho a Rosse zaujmout i po letech?

Tvůrci se rozhodli pojmout speciál Přátelé: Zase spolu formou celovečerní talkshow, spojené s prostřihy na slavné scény z původního seriálu. Řada fanoušků bude tedy nejspíš zklamaná, že se jim nedostalo další plnohodnotné série. Jenže herci zestárli a ruku na srdce, s padesátníky, kteří mají své děti a rodiny, by se seriál stavějící na přátelství mladých lidí musel přetvořit. Možná, kdyby neuplynulo tolik času, stál by koncept sitcomu za zvážení, po sedmadvaceti letech od začátku natáčení už však dává zvolená forma smysl.

Speciál Přátel otevírá závěrečná scéna seriálu v prázdném bytě Monicy a Rachel. Divák nostalgicky zavzpomíná, jak jej kdysi po deseti sériích toto finále dojalo. A teď se může vrátit zpět. Ale už ne se svými oblíbenými postavami, nýbrž s jejich představiteli. Což zase nabízí něco nového. Nahlédnete do zákulisí, do vztahů mezi herci a dovíte se zajímavosti z natáčení.

Procházení ateliéry a komentování prostor herci nepůsobí škrobeně, i když se herci museli držet jakéhosi nástřelu scénáře. Už při jejich úvodním vítání se možná přistihnete, že se usmíváte. Herci si ze sebe vzájemně utahují a vše doprovází pozitivní nálada, která se přenese i na vás. Pokud teda herci zrovna při vzájemném shledávání nebrečí. Přeci jen vzpomínají na deset let jejich života, během kterých se jim staly důležité životní události, jako třeba svatby či narození dětí.

Talkshow moderuje James Corden, který je snaživý a v kontrastu s původní šesticí nepůsobí až tak rušivě. V průběhu filmu si herci kromě vzpomínání opět zahrají slavný kvíz o tom, komu připadne byt Moniky a Rachel, zopakují si nejslavnější scény a některé z nich si znovu přehrají. Kromě scének z původního seriálu uvidíte také řadu speciálních hostů.

Fanoušci Přátel se u jejich falešného pokračování určitě pobaví a zavzpomínají. Pustit si jej můžete na HBO GO, prozatím pouze s anglickými titulky, k dispozici jsou však už i slovenské, takže české na sebe nenechají dlouho čekat. Co je ale na celém speciálu nejhezčí je to, že i bez titulků jen z atmosféry ze samotných herců vycítíte, že se z nich skutečně stali Přátelé.

Zdroj: HBO MAX

Halston

Netflix představuje další minisérii, tentokrát v hlavní roli s Ewanem McGregorem. Ten ztvárňuje módního návrháře Halstona, jehož jméno se stalo symbolem módního impéria a synonymem luxusu, sexu, slávy. Seriál ale nepojednává pouze o módě, i když je zasazen do atraktivního luxusního prostředí, ke kterému neodmyslitelně patří i drogy a intriky.

Ron Halston Frowick diktoval módní styl v 70. letech. Dosáhl obrovské slávy, ale pak se mu život začal hroutit. Předtím však oblékal ty nejslavnější celebrity jako Lizu Minelliovou nebo Elizabeth Taylorovou. Následně se ale vlivem událostí v módním průmyslu začalo jeho impérium hroutit a Halston umírá na AIDS.

Ewan McGregor je jako excentrický módní návrhář již tradičně skvělý. Za scénářem stojí Ryan Murphy, který má na svém kontě seriály Pose nebo Hollywood. Halston není seriál pro každého,  zaujme především diváky, zajímající se o módní průmysl. Pustit si jej můžete na Netflixu s českými titulky.

Zdroj: Netflix

Armáda mrtvých

Režisér Zack Snyder už má za sebou pár úspěšných komiksových filmů. Atsmosferické 300: Bitva u Thermopyl či Strážci – Watchmen, nebo komerčnější kousky Muž z oceli a Liga spravedlnosti. Stojí také za povedeným hororem Úsvit mrtvých, na který však jeho nejnovější snímek, ač by se to podle názvu mohlo zdát, nenavazuje.

Armáda mrtvých pojednává o době, kdy Las Vegas zaplaví nemrtví zombie a parta žoldáků se současně odhodlá v karanténní zóně k největší loupeži v dějinách. Už ze stručného popisu je jasné, že nepůjde o kvalitní festivalový snímek toužící po sošce Oscara. Toto akční sci-fi béčko si klade za cíl především diváka pobavit. Budete nicméně muset opravdu vypnout a moc se nezabývat tím, jak moc jednotlivé situace a chování postav dávají či nedávají smysl.

Zack Snyder šlápnul trošku vedle. Akční scény jsou sice hezky béčkově přeplácané, ale scénář je opravdu slabý. Podobné snímky podují často aspoň tím, že jsou komediálně laděné (viz Zombieland), nebo jsou v nich alespoň dobré hlášky. Dave Bautista ale není Bruce Willis, aby mu divák i slabší hlášky zobal z ruky.

Armáda mrtvých je takový akční výplach. Pro fanoušky béčkových sci-fi jen další film do sbírky. Což je škoda, jelikož pod taktovkou Snydera by film měl potenciál být alespoň zábavný.

Zdroj: Netflix

Poslední přání

Nemocná babička by před smrtí ještě ráda viděla svůj rodný dům. Její vnuk se tedy rozhodne jí toto přání splnit, na oba ovšem čeká nelehká cesta plná zábavných událostí. O tom je indický snímek Poslední přání.

Indická roadmovie je pro českého diváka zábavná už jen exotickým prostředím, kulturou a v podstatě i náladou filmu, která je značně odlišná od amerických bijáků, kterých je náš filmový trh přesycen. Milý snímek sice nemá nejoriginálnější zápletku pod sluncem, ale indické exteriéry a specifický humor jej přeci jen odlišuje od obdobných snímků.

Cesta k rodnému domu samozřejmě není tak lehká, jak by se mohlo zdát. Samozřejmě se v bollywoodském filmu nevyhneme alespoň jedné scéně, kde všichni tančí v barevném oblečení na typickou národní muziku. Ale je to právě hudba, která spolu s exotickým prostředím činí snímek zajímavějším pro evropského diváka.

Zdroj: Netflix

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HBO MAX

Štítky Kultura, Netflix, HBO, Novinky, TV, Ewan McGregor, Zack Snyder, módní návrhář, herec, science fiction, film, HBO Go, Elizabeth Taylorová, Bruce Willis, Dave Bautista, James Corden

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ewan McGregor jako excentrický módní návrhář a návrat Přátel po sedmnácti letech | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.