Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Automobiloví veteráni se o víkendu sjedou do Telče na Mezi dvěma branami

Několik desítek automobilových veteránů vyrobených do roku 1939 budou moci lidé vidět během nadcházejícího víkendu v Telči na Jihlavsku. Setkání a závod historických aut s názvem Mezi dvěma branami připomene kdysi slavný závod motocyklů mezi městskými branami konaný před více než půl stoletím. Veterány lidé uvidí při výstavě na náměstí Zachariáše z Hradce i při výjezdech po okolí města.

Vzpomínková jízda se bude letos konat už potřetí. „Pro běžné diváky i odbornou veřejnost to bude atraktivní přehlídka. Máme ambice stát se velmi významnou akcí svého druhu v ČR,“ řekl ředitel závodu Jiří Mátl.

Podle organizátorů by návštěvníci měli vidět například vůz bugatti, který před druhou světovou válkou dvakrát vyhrál závody do vrchu v Soběšicích, a řadu dalších veteránů československé i zahraniční výroby. Vozy budou na náměstí vystaveny v pátek v podvečer a v sobotu dopoledne. Na start vlastního závodu se automobily postaví v 11 hodin, odpoledne se kolona historických vozů vydá na cestu do nedalekých Dačic.

Setkávání historických automobilů má v Telči tradici od roku 2008, kdy začal Spolek telčských velocipedistů pořádat akci Veteránská revue. Náměstí tehdy zaplnily desítky historických automobilů, motocyklů a bicyklů.  Veteránská revue dosáhla zakrátko díky zájmu veteranistů z celé republiky takového věhlasu, že od roku 2014 byla zařazena mezi podobné akce v Česku podporované agenturou CzechTourism.

Autoři | Foto www.telc.eu

Štítky veterán, Telč, okres Jihlava, Česko, druhá světová válka, Bugatti Automobiles, CzechTourism, Soběšice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Automobiloví veteráni se o víkendu sjedou do Telče na Mezi dvěma branami | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.