Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cenu diváků na festivalu v Jihlavě dostal snímek Nová šichta

Cenu diváků na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava dostala Nová šichta režiséra Jindřicha Andrše. Stejný dokument pojednávající o propuštěném horníkovi, který je nucen hledat novou práci, se už minulý týden stal nejlepším českým snímkem festivalu. Cenu za nejkrásnější festivalový plakát roku dnes získal Anifilm. Rozdány byly poslední festivalové ceny. Snímky z programu je možné sledovat do neděle.

Čtyřiadvacátý ročník festivalu dokumentů začal 27. října, kvůli koronaviru se tentokrát konal on-line. "Letošní jihlavský filmový festival byl v mnohém jiný. Jako tradičně ale nabídl kvalitní program a zájem byl velký. Máme radost, že diváci přijali naši výzvu a udělali si Ji.hlavu doma," uvedl ředitel festivalu Marek Hovorka.

Vydáno bylo skoro 6000 akreditací. Prodej diváckých akreditací se podle organizátorů proti loňsku zvýšil o polovinu, filmových profesionálů se zúčastnilo téměř 1500. Filmy z letošního programu mají zatím 45.000 zhlédnutí. "Diváci se často nedívali sami, takže ve skutečnosti předpokládáme až 60 tisíc zhlédnutí," uvedl Hovorka.

Živé vysílání festivalového kanálu YouTube, kde bylo možné sledovat ji.hlavské studio, program Inspiračního fóra a také Ji.hlavy dětem, mělo 40.000 zhlédnutí, uvedli pořadatelé. "Věříme, že letos objevili Ji.hlavu a dokumentární filmy noví diváci. Předpokládám, že na internetu již v nějaké podobě zůstaneme, ale do kina se všichni moc těšíme," uvedl Hovorka.

Diváci hlasovali i pro nejlepší festivalový plakát. Z konkurence čtyř desítek plakátů z celého světa vybrali vizuál Mezinárodního festivalu animovaných filmů Anifilm.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mezinárodní festival dokumentárních filmů

Štítky ČR, film, festival, Jihlava, plakát, Marek Hovorka, dokumentární film, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cenu diváků na festivalu v Jihlavě dostal snímek Nová šichta | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.