Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Letošní kulturní akce podpoří kraj více než osmi miliony. Peníze dostane i Vysočina Fest

Vysočina letos plánuje podpořit asi tři desítky sportovních, kulturních či společenských akcí více než osmi miliony korun. Největší částku kraj vyčlenil stejně jako loni pro Mezinárodní hudební festival Petra Dvorského, kterému chce dát dva miliony korun. Nad rámec podpory, kterou krajská rada projednala, půjdou peníze i na biatlonové a lyžařské závody v Novém Městě na Moravě. Novinářům to řekl náměstek hejtmana Martin Kukla (ANO).

Jedenácti akcím, které kraj hodnotí jako nejvýznamnější, bude náležet podpora asi 6,5 milionu korun. Dvoumilionový příspěvek získá festival, který se bude v první polovině srpna podvaadvacáté konat v Jaroměřicích nad Rokytnou.

Mezi pořadatele dalších 26 akcí kraj rozdělí přibližně dva miliony korun. S 200 tisíci korun může počítat žďárský festival moderního tance Korespondance, s poloviční částkou jihlavský Vysočina Fest. „Vnímáme, že je pro kraj významný, nese to i ten název, tak proto je tam podpora i přesto, že je to komerční akce," řekl Martin Kukla. O výši příspěvku rozhoduje návštěvnost akce, vlastní finanční podíl žadatele, přínos pro kraj i tradice akce, je na to bodové hodnocení, dodal Kukla.

Pořadatelé biatlonových závodů a lyžařských závodů Zlatá lyže v Novém Městě na Moravě podle něho už před několika měsíci požádali o krajský příspěvek v celkové výši osm milionů korun. Zastupitelé o něm budou rozhodovat v únoru.

Autoři | Foto Vysočina Fest / Facebook

Štítky kultura, podpora, Vysočina, Kraj Vysočina, Martin Kukla, Petr Dvorský, Nové Město na Moravě, ANO 2011, Jaroměřice nad Rokytnou, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní kulturní akce podpoří kraj více než osmi miliony. Peníze dostane i Vysočina Fest | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.