Počasí dnes21 °C, zítra13 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Vrah ze Srázné ulice dnes stane před soudem. Bude se zpovídat ze zabití matky a bratra

Před Krajským soudem v Brně dnes stane pětadvacetiletý muž, který se bude zpovídat z vraždy matky a bratra. Podle obžaloby loni na podzim v Jihlavě připravil o dva roky staršího bratra a třiapadesátiletou matku o život nožem. Soud chce při zahájení hlavního líčení vyslechnout obžalovaného a znalce. Obžalovaný se policii k vraždám přiznal. Do vězení může jít až na 20 let, případně může dostat výjimečný trest.

Vraždy se staly v polovině října loňského roku ve Srázné ulici, kde bydlela matka obžalovaného a jeho bratr. Obžalovaný žil převážně v Brně, ale od jihlavského bytu měl klíče a pravidelně se tam vracel. Osudné noci si podle policie přinesl kuchyňský nůž s poměrně dlouhou čepelí a zasadil matce, která se vzbudila, větší množství ran. Potom podle policie přešel do vedlejšího pokoje a zabil bratra.

ČTĚTE TAKÉ: V jihlavské Srázné ulici se zabíjelo. Syn vzal na matku a bratra kuchyňský nůž 

Sám obžalovaný poté přivolal policii. Ještě předtím ale vše naaranžoval tak, aby to vypadalo jako loupežné přepadení. Z bytu si odnesl peníze. K vraždám se však ještě tentýž den přiznal. Vydal vražednou zbraň i oblečení, které měl v době činu na sobě.

Podle dřívějšího vyjádření policie byl čin plánovaný, příčinou mohly být rodinné spory. Pokračování hlavního líčení má soud naplánováno na čtvrtek.

Autoři

Štítky vražda, Srázná, otec, matka, nůž, soud, policie, Krajský soud v Brně, Jihlava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrah ze Srázné ulice dnes stane před soudem. Bude se zpovídat ze zabití matky a bratra | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.