Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Konec omezení. Přes dálniční most u Velkého Meziříčí se opět jezdí čtyřmi pruhy

Po dálničním mostě Vysočina u Velkého Meziříčí se jezdí dvěma jízdními pruhy v každém směru. Skončilo omezení, kdy byl průjezdný jen jeden jízdní pruh pro každý směr. Provoz je plynulý, řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

Provoz na dva pruhy byl omezen v pondělí. Bylo nutné upravit dopravní značení, které 70 dnů navádělo řidiče kvůli modernizaci mostu jen na jednu jeho polovinu. ŘSD původně oznámilo, že do režimu dva plus dva pruhy se most vrátí dnes dopoledne. „Práce ale skončily dřív, už v noci," řekl Jan Rýdl.

Most, který se na 144. kilometru D1 klene přes údolí řeky Oslavy, je nejvyšším mostem na dálnici. Je dlouhý 425 metrů, vysoký 77,5 metru a široký 29,5 metru. Jde vlastně o dva souběžné ocelové mosty, jeden pro každý směr dálnice. V době svářecích prací na jednom z mostů musela být doprava svedena na most druhý, aby vibrace z dopravy nebránily kvalitně provedenému svařování. Po modernizaci bude mít most zesílenou hlavní nosnou konstrukci a bude v každém směru o 75 centimetrů širší.

Úsek dálnice mezi exity 141 a 146 u Velkého Meziříčí opravuje firma Metrostav. Práce má dokončit do dubna 2021. Náklady jsou 1,58 miliardy korun bez daně. Letošní práce skončí podle Rýdla před 15. listopadem. „Celou dálnici vyklidíme od veškeré práce a necháme ji v plné šíři a plné rychlosti. To je základem pro bezpečnou zimní údržbu," řekl. Jen na Vysočině nyní ŘSD modernizuje dálnici na čtyřech úsecích.

Autoři | Foto mapio.net

Štítky ČR, automobilová, stavby, silnice, D1, Žďársko, Velké Meziříčí, Ředitelství silnic a dálnic, dálnice, Kraj Vysočina, Metrostav, Dálnice D1, Oslava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec omezení. Přes dálniční most u Velkého Meziříčí se opět jezdí čtyřmi pruhy | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.