Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

O měsíc a půl dříve, navíc levněji. Na Horním Kosově se v pondělí otevře nové parkoviště

Mezi ulicemi Vrchlického a Jarní stojí nové parkoviště, v lokalitě Horního Kosova tak přibylo 56 míst. V pondělí 26. srpna se nová stavba otevírá. Oproti předpokladům je tomu o měsíc a půl dříve, navíc za nižší než původní cenu.

Stavba nového parkoviště začala 20. května a byla dokončena už ke konci srpna, což se výrazně nad plán oproti dříve predikované půlce října. „Zhotovitel zvládnul dokončit stavbu o dva měsíce dříve bez jakýchkoliv změněných požadavků na termín ze strany objednatele,“ doplnil Jaroslav Šnajdr, mluvčí jihlavského magistrátu.

PSALI JSME: V pondělí se na Horním Kosově začne budovat parkoviště. Nových 56 míst bude k dispozici v říjnu

Dobrou zprávou je také to, že konečná cena bude z původního rozpočtu 5,6 milionu ponížena o zhruba 280 tisíc na základě konečného zaměření a geometrického plánu. 

Během stavby došlo též k několika technickým úpravám. „Z důvodu nepředpokládaného uložení plynovodního potrubí byla tři parkovací stání situačně upravena oproti původní projektové dokumentaci,“ podotkl Šnajdr.

Z důvodu hluboko uložené kanalizace a komplikovanému napojování odvodnění došlo také ke změně v řešení se zřízením nové páteřní kanalizace, která byla napojena v šachtě stávající kanalizace. Sanací podloží se poté vyřešila špatná únosnost plochy pod parkovištěm.

Slavnostní otevření nového parkoviště je v pondělí 26. sprna v 8 hodin za účasti náměsta primátorky Petra Laštovičky a zhotovitele společnosti Eurovia. 

Foto Veronika Ježková

Štítky parkoviště, Horní Kosov, Jihlava, otevření, Kosovo, kanalizace, Eurovia CS

O měsíc a půl dříve, navíc levněji. Na Horním Kosově se v pondělí otevře nové parkoviště | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.