Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Komise Ministerstva dopravy schválila Plán udržitelné městské mobility Jihlavy. Prohlédla si BUS pruhy nebo cyklostezku R08

Centrální komise Ministerstva dopravy (MD) schválila Plán udržitelné městské mobility Jihlavy (PUMMJ), který určuje směřování krajského města v oblasti dopravy na příštích 11 let. Jeho schválení pro Jihlavu znamená další významný krok k realizaci důležitých dopravních staveb.

„Jelikož plán prošel všemi potřebnými schvalovacími procesy, znamená to pro nás například podporu pro čerpání peněz z evropských fondů na plánované akce z akčního plánu městské mobility,“ informoval náměstek primátorky Jihlavy pro oblast dopravy Petr Laštovička. Plán bude město v průběhu dalších let dle potřeby aktualizovat.

Členové komise MD navštívili Jihlavu, aby se s plánem udržitelné městské mobility seznámili přímo na místě. Při exkurzi po Jihlavě se komise za doprovodu náměstka primátorky Petra Laštovičky seznámila s nejdůležitějšími dopravními stavbami. „Prohlédli si například vybudované BUS pruhy, inteligentní označníky, probíhající stavbu nové cyklostezky R08 a také městské vlakové nádraží, kde by měl vzniknout jeden z hlavních dopravních projektů města - Centrální dopravní terminál,“ doplnil náměstek Laštovička. 

Velká šance na úspěch 

„Plán řešící dopravu v Jihlavě je dobře zpracovaný a jednotlivé projekty, které obsahuje, jsou smysluplné a mají velkou šanci na úspěch. Nezbývá, než Jihlavě popřát, aby se jí dařilo projekty úspěšně naplňovat a procházet hladce všemi schvalovacími procesy,“ uvedl v rámci návštěvy Jihlavy, zástupce komise a ředitel odboru strategie MD Luděk Sosna.

Na PUMMJ pracovali specialisté na územní plánování, dopravu a investice jihlavského magistrátu poslední rok a půl. „Vycházeli ze společné vize mobility, sestavené s odborníky i zástupci veřejnosti na workshopu v lednu minulého roku, stejně jako obdobného setkání s veřejností k návrhové části v dubnu 2018,“ doplnil Petr Laštovička. Veřejnost měla naposledy možnost se k návrhu plánu vyjádřit v polovině letošního února v jihlavské radnici.

Schválením PUMMJ se podařilo městu splnit jednu z priorit v oblasti dopravy a městské mobility, která je součástí plnění Programového prohlášení Rady města Jihlavy, jehož cílem je zajistit další rozvoj města a zvyšovat kvalitu života jeho občanů.

 

Tisková zpráva | Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky PUMMJ, ministerstvo dopravy, doprava, Jihlava, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komise Ministerstva dopravy schválila Plán udržitelné městské mobility Jihlavy. Prohlédla si BUS pruhy nebo cyklostezku R08 | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.