Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ranní nehody na dálnici uzavřely směr na Brno na 11 hodin. V noci se bude vyprošťovat poslední kamion

Hromadné nehody kamionů a dodávek dnes téměř na celý den uzavřely dálnici D1 na Vysočině. Kvůli haváriím na 131. kilometru u Měřína byla dálnice zavřená ve směru na Brno přibližně 11 hodin. Řidiči jedoucí na Brno se mohli na D1 vrátit po 16. hodině. Stále ale nebyl odklizen poslední nabouraný kamion. Kvůli jeho odklízení policie dálnici dnes v noci uzavře znovu, a to zhruba ve 23 hodin.

Na dálnici se ráno po 5:00 srazily čtyři kamiony s dvěma dodávkovými vozy, při nehodě se těžce zranili dva lidé. Další nehoda čtyř kamionů a osobního auta se obešla bez zranění.

Řidiči museli z dálnice sjíždět na 119. kilometru a na objízdných trasách se brzy tvořily kolony. Provoz na dálnici blokovala i poškozená cisterna s asfaltem. Cisternu se podle Čírtkové podařilo odsunout na sjezd na kilometru 134 u Měřína. Zbývá odstranit poslední kamion, který byl označen šipkami. Noční uzavírka dálnice bude podle Čírtkové asi tříhodinová.

ČTĚTE ZDE: FOTO: Dnešní ráno na dálnici D1. Nehoda celkem 11 vozidel, dva lidé se těžce zranili 

Vozovka byla ráno mokrá, dešťové přeháňky byly na Vysočině i dopoledne. Asi v 10 hodin se podařilo odstranit následky jedné z nehod a z dálnice mohly za asistence policie odjet osobní auta a dodávky, které uvízly v úseku mezi nehodami, řekla Čírtková. Před 14. hodinou se podařilo asi o metr posunout i překážející cisternu, z dálnice tak mohla odjet i nákladní auta.

Vyprošťování cisterny bylo náročné. Měla poškozená kola i podvozek, řekl zástupce odtahové společnosti Pretol Petr Endrle. Převážela podle jeho odhadu asi 30 tun asfaltu. Na vyproštění nebylo možné použít jeřáb. „Vyvazovat to a zvedat takhle plnou cisternu nepřipadá v úvahu," řekl Endrle.

K nehodě jeli záchranáři z několika základen. Sanitky vyjíždějící z Jihlavy se ale kolonám na dálnici ke zraněným mužům nedostaly, řekla ČTK ředitelka krajských záchranářů Vladislava Filová. Z opačného směru jeli k nehodě záchranáři z Velkého Meziříčí a Velké Bíteše. Oba zraněné přepravili do traumacentra v Brně. Filová zranění zhodnotila jako středně těžká až těžká.

U hromadných nehod zasahovali i hasiči. Vyprošťovali zraněné řidiče a kvůli úniku několika set litrů nafty z proražené nádrže jednoho z kamionů museli postavit norné stěny.

Foto Policie ČR | Zdroj ČTK

Štítky nehoda, D1, dálnice, provoz, zranění, havárie, Brno, Dálnice D1, Kraj Vysočina, Měřín

Ranní nehody na dálnici uzavřely směr na Brno na 11 hodin. V noci se bude vyprošťovat poslední kamion | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.