Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Vysočina chystá úpravy čtrnácti nehodových úseků silnic. Třeba v kopci u Kostelce

Kraj Vysočina se letos na své silniční síti chystá upravit 14 nehodových úseků. Někde přibudou bezpečnostní svodidla a na dalších místech, třeba mezi Moravskými Budějovicemi a Jaroměřicemi nad Rokytnou, sníží riziko smyku pro projíždějící auta položení hrubozrnné vrstvy na vozovce.

ČTK to dnes sdělil hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD).  Opatření s náklady v součtu kolem 25 milionů korun schválila dopravní policie. Kraj na ně požádá o státní dotaci.

O příspěvek se bude Vysočina ucházet ve Státním fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Nová svodidla by měla být osazena na deseti místech, mimo jiné na silnici II/150 v serpentinách u Chlístova na Havlíčkobrodsku nebo v lesních úsecích u Větrného Jeníkova na Jihlavsku. „Ve stoupání u Kostelce na silnici II/406 chystáme změnu vodorovného dopravního značení s výměnou povrchu za povrch s lepšími protismykovými vlastnostmi,“ uvedl hejtman.

V kopci u Kostelce se stala řada nehod. Řidiči se tam často snaží rychle předjíždět v prudké zatáčce ve spodní části stoupání. Podle krajského plánu se tam změní uspořádání jízdních pruhů mimo jiné tak, aby se v této zatáčce už předjíždět nedalo.

Položením hrubozrnného koberce chce kraj zvýšit bezpečnost dopravy na šesti kilometrech vozovky mezi Moravskými Budějovicemi a Jaroměřicemi nad Rokytnou. Stejně chce upravit povrch spojky II/360 mezi obcemi Oslavice a Oslavička u Velkého Meziříčí.

Kraji Vysočina patří 4562 kilometrů silnic druhé a třetí třídy. Jejich přestavba a opravy ročně stojí stamiliony korun. Letošní stavební práce se budou týkat i silničních mostů. Největší problémy v dopravě zřejmě způsobí uzavírka Brněnského mostu v centru Jihlavy, která začne v dubnu.

Autoři | Foto mapy.cz

Štítky úpravy, nehody, předjíždění, úseky, Kraj Vysočina, silnice, Kostelec, Moravské Budějovice, Jaroměřice nad Rokytnou, Státní fond dopravní infrastruktury, Jiří Běhounek, ČSSD, okres Havlíčkův Brod, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina chystá úpravy čtrnácti nehodových úseků silnic. Třeba v kopci u Kostelce | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.