Počasí dnes27 °C, zítra28 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Jihlava chystá stavbu silnice, která odvede část dopravy z centra

Město Jihlava připravuje stavbu 867 metrů nové silnice, která propojí ulice Brněnská a Kosovská. V další navazující stavební etapě plánuje radnice tuto silnici prodloužit až k Brtnické ulici. Novostavba, která má vyvést část aut dál od jihlavského centra, se stane součástí vnitřního městského silničního okruhu. Záměr teď začínají úřady prověřovat z hlediska jeho vlivu na životní prostředí.

Stavební práce by podle dosavadních předpokladů mohly být zahájeny v roce 2017, řekl dnes mluvčí města Radek Tulis. „V rozpočtu města na příští rok jsou připraveny skoro dva miliony korun na projekt,“ uvedl. Novou spojovací komunikaci mezi silnicemi II/602 v ulici Brněnská a II/405 v ulici Brtnická plánuje město stavět v letech 2017 a 2018. S tím spojené náklady zatím odhaduje na 100 milionů korun.

„Městu vnitřní okruh chybí,“ uvedl mluvčí. Dopravně přetížená místa v této části Jihlavy, kupříkladu most ve Znojemské ulici, se teď při dopravních komplikacích těžko dají objet. Nová silnice by rovněž zpřístupnila pro bytovou výstavbu asi 20 hektarů pozemků v lokalitě Handlovy Dvory na východním okraji Jihlavy. „Přičemž sedm hektarů z nich patří městu,“ uvedl Tulis.

V první fázi plánuje Jihlava výstavbu 867 metrů silnice od hypermarketu Tesco v Brněnské ulici ke Kosovské ulici, kde by měla zároveň vzniknout okružní křižovatka. Podle záměru zveřejněného na webu by součástí nové silnice měla být stezka pro cyklisty a pěší. Kvůli stavbě nebudou podle města potřeba žádné demolice, pokáceno by v její trase mělo být 24 stromů.

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky ČR, silnice, stavby, správa, Jihlava, Tesco

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava chystá stavbu silnice, která odvede část dopravy z centra | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.